Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Zváračské rukavice z produktového portfólia MOST - ktoré sú pre zvárača tie pravé?

Odporučte stránku svojím známym

Spoločnosť Solík SK, s.r.o. sa zameriava na zváraciu techniku a samozrejme v ponuke produktov nechýbajú ani profesionálne zváracie rukavice na ochranu rúk zváračov pri práci. Nájdete u nás široké portfólio rukavíc značky MOST a na niektoré z nich sa v tomto článku zameriame.

zváranie s rukavicami MOST

Najzaujímavejšie sú zváračské rukavice Super TIG. Ako hovorí ich názov, používajú ich najmä TIG-oví zvárači, avšak v obľube ich majú aj MIG-oví zvárači na jemné práce. Sú veľmi jemné a citlivé, výborne obopínajú ruku, perfektne sedia a poskytujú naozaj dobrú chytaciu schopnosť. Pre tieto vlastnosti má TIG-ový zvárač veľké pohodlie pri práci. Sú dostupné vo veľkostiach 9, 10 a 11, takže ich komfort môže pocítiť naozaj každý. Vyrobené sú z jemnej kozej kože, manžeta je pre zvýšený komfort z hovädzej štiepenky.

Ďalší model zváracích rukavíc vysokej kvality Uran poskytuje spevnenie na miestach, kde sa rukavica zváračovi najčastejšie prederie. Preto pri chytaní ostrých predmetov tieto rukavice zvárača bez problémov uchránia. Sú z veľmi dobrej hovädzej kože, vystlané kvalitnou podšívkou.

Do prémiovej triedy patria rukavice Jaguar. Zospodu majú veľmi pohodlnú lícovú kožu, čím ponukajú úchop neporovnateľný s klasickou štiepenkou, zvárací horák sa v nich drží jednoducho perfektne. Oproti iným rukaviciam majú aj zvýšenú odolnosť voči nasiaknutiu oleja a špiny.

zváračské rukavice MOST SUPER TIG zváračské rukavice MOST URAN zváračské rukavice MOST JAGUAR

 

Zváračské rukavice Leopard sú pre tých, ktorí uprednostňujú jednoduchosť. V tomto prípade ide o výhodnú vlastnosť, pretože takéto rukavice umožňujú lepší úchop a práca s nimi je potom ľahšia. Taktiež sú vystlané kvalitnou podšívkou.

MOST ponúka aj rukavice pre najväčších pánov (veľkosť 11). Je to model Manta, ktorý má všetky spevnenia, rukavice sú dlhé a veľmi odolné, sú podšité a zvárača chránia až po predlaktie.

zváračské rukavice MOST LEOPARD 

 

Portfólio týchto rukavíc dopĺňajú dvoje rukavice prioritne určené pre prípravárov, alebo pre ľudí, ktorí zváračovi pomáhajú. Ide o krátke rukavice Dakota a Lynx. 

Dakota je určená do interiérového použitia, kde je potrebná vysoká mechanická ochrana ruky. Lynx sú zateplené, takže ich okrem prípravárov radi používajú dokonca aj vysokozdvižní vozičkári, ktorí pracujú v exteriéroch.

rukavice MOST DAKOTA rukavice MOST LYNX

Keďže rukavice určené na zváranie by mali byť vyrobené z nehorľavých vlákien, MOST používa na šitie všetkých spomínaných rukavíc kevlarové nite, čím zabezpečuje ich pevnosť a odolnosť voči prepáleniu rozstrekmi.

Viac informácií o tom ako si vybrať správne rukavice podľa parametrov nájdete aj v našom blogovom príspevku - Ako si vybrať vhodné ochranné a zváračské rukaviceVideo podobu tohto článku nájdete nižšie, no aj na našom Youtubovom kanáli.

 

 

Aké zváračské rukavice si vybrať? Recenzia produktov MOST

Vrhanie kariet so zváračskými rukavicami MOST SuperTIG


Súvisiace produkty
Zváračské rukavice MOST SUPER TIG veľkosť 10
7,26 s DPH 6,05 bez DPH
Skladom >100 ks
Vyteplené na zimu
Kožené rukavice MOST LYNX veľkosť 10
9,77 s DPH 8,14 bez DPH
Skladom >15 ks
Zváračské rukavice MOST URAN veľkosť 10
10,88 s DPH 9,07 bez DPH
Skladom >45 ks
Zváračské rukavice MOST MANTA veľkosť 11
13,39 s DPH 11,16 bez DPH
Skladom >25 ks
Zváračské rukavice MOST JAGUAR veľkosť 10
15,07 s DPH 12,56 bez DPH
Skladom >50 ks
Kožené rukavice MOST DAKOTA veľkosť 10
4,46 s DPH 3,72 bez DPH
Skladom >60 ks