Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Hobby CO2 zváračka na doma? Skúste FANMIG J5 MOST

Odporučte stránku svojím známym

FANMIG J5 MOST je naša najpredávanejšia malá CO2 zváračka určená aj pre hobby zváračov. Táto šikovná invertorová poloautomatická zváračka za investíciu cca 500 EUR poskytne radosť pri zváraní MIG/MAG, obalenou elektródou MMA aj TIG. Prvenstvo v predaji tiež znamená, že je overená skúsenosťami zákazníkov (a zdieľaním spokojnosti), ale aj našim odborným okom (odporúčame iba produkty, o ktorých kvalite sme sami presvedčení).

Zvaríme ňou napr. tenké plechy (ktoré obaľovanou elektródou tak kvalitne nezavaríme), nerezové ocele, tvrdonávary na báger, klasické ocele, liatiny, veľmi tenké materiály, uhlíkové ocele, meď, nikel, titán... toto všetko FANMIG J5 zvládne.

Zváračka Fanmig J5 MOST

Čo nájdeme v CO2 zváračke FANMIG J5?

Jadro tvorí držiak na cievku, kovový posuv a prepólovanie na opačnú polaritu, ďalej zvárací zemniaci kábel 35/50 (je trochu krátky, ale toto vyrieši kúpa 3-metrového) a veľmi slušný 15-kový alebo 25-kový horák s eurokoncovkou, kĺbom a gripovou rukoväťou, euro zásuvka pre akýkoľvek držiak MIG/MAG. Podľa zvolenej metódy vieme pridať plynovú fľašu (CO2, argón, hélium…).

Prístroj je napájaný jednofázovo na 230V.

Jadro zváračky Fanmig J5 MOST

Aký zvárací drôt použiť?

CO2 Zváračka J5 nám dovoľuje použiť oceľové zváracie drôty s priemerom 0,8 mm a 1,0 mm. Pre tieto priemery sú k dispozícii dva synergické programy. V závislosti od zvoleného priemeru drôtu dochádza vďaka synergii automaticky k zmene zváracieho prúdu aj rýchlosti posuvu drôtu. Podávač drôtu umožňuje zváranie prostredníctvom cievok s drôtom 5 kg/D200 alebo 1 kg.

Nedá sa nespomenúť aj aktuálny trend zváračiek na trubičkový drôt s vlastnou ochranou, kedy nie je potrebné používať ochranný plyn z fľaše. Pre zjavné nevýhody tejto metódy nepatrí ani trošku medzi naše najobľúbenejšie: plyn v trubičkovom drôte je rakovinotvorný, smrdí, prská, samotný drôt je drahý. Samozrejme má aj výhodu a tou je, že odpadá kúpa a manipulácia s plynovou fľašou (cca 100 eur). Keď si však porovnáme zváranie s plynom z fľaše a s trubičkovým drôtom, skóre je neporovnateľne vyššie pre zváranie s plynom.

Jednoduchosť ovládania FANMIG J5

Na ovládacom paneli nastavujeme všetky zváracie parametre. Hodnotu parametra nastavíme pomocou gombíka a potvrdíme stlačením tlačidla.

Možnosti ovládania zváračky

  • prepínanie medzi korekciou priemeru drôtu (0,8 mm alebo 1 mm), dĺžkou oblúka a odporom - po zvolení priemeru zváracieho drôtu si nastavíme voltáž, následne sa nám podľa voltáže automaticky prispôsobuje posuv drôtu. Ak potrebujeme širší zvar, voltáž pridáme (bude sa odtavovať bližšie pri špičke) alebo si pomôžeme indukciou, napr. pri zváraní na stupačku, kedy je zvárací oblúk pocitovo mäkší a lepšie sa nám stromčekuje na stupačku.

  • spôsob zvárania: MIG/MAG, TIG DC s dotykovým zapaľovaním (TIG škrtom/LiftTIG) alebo elektródou MMA (STICK),

  • tlačidlo posuvu drôtu – netreba stláčať spúšť horáku pre posuv drôtu a púšťať plyn,

  • aktivácia napätia VRD pre zváranie elektródou, 2- takt (klasicky držíme) alebo 4- takt (stlačíme, zvárame, pustíme) pre MIG/MAG horák.

Ovládací panel zváračky Fanmig J5 MOST

Ako zvára CO2 zváračka Fanmig J5 - skúšobné zváranie

Zváračkou Fanmig J5 MOST sme zvárali tenšie materiály (na obrázku zvar vľavo) aj hrubšie materiály (na obrázku zvar vpravo - pri hrubých materiáloch je dobré zvoliť drôt 1 mm), ktoré sú bežné pre hobby zváranie. Nastavenie zváračky aj samotné zváranie prebehli úplne bez problémov. V porovnaní s ekvivalentnými zvarmi urobenými trubičkovým drôtom (na obrázku stredný zvar) máme radikálne menší rozstrek, pri zváraní lepší pocit z práce a naše dýchacie cesty sa tešia, že sme ich nenakŕmili jedom.

Zváračka Fanmig J5 MOST - skúšobné zváranie

Za cca 500 Eur dostanete výbornú zváračku, ktorej kúpu neoľutujete. Fanmig J5 má všestranné použitie a jednoduché nastavenie. Ak si ju chcete obzrieť zblízka, príďte k nám na predajňu a my vám jej krivky s radosťou odhalíme :). 

váš tím Solík

MIG/MAG zváračka Fanmig J5 MOST recenzia - kvalitná CO2 zváračka za výhodnú cenu


Súvisiace produkty
Pre Parkside, Gude, ...
Drôt trubičkový 0,8 mm GOLD E71 T-11 SHELF SHIELD MOST s vlastnou ochranou 0,45 kg
2,86 s DPH 2,38 bez DPH
Zvyčajne odosielame do 7 dní - na objednávku
Zvárací set zváračka Fanmig J5 MOST + horák so štartovacou sadou a RV
590,46 s DPH 492,05 bez DPH
Skladom >10 ks
Plastová cievka
Zvárací drôt SG2 GOLD G3 Si1 1,0 mm MOST 5 kg
11,70 s DPH 9,75 bez DPH
Skladom >40 bal.
Najbežnejší drôt na oceľ
Vhodný pre Parkside
Trubičkový drôt Tysweld T71GS 0,8 mm s vlastnou ochranou 1 kg
11,22 s DPH 9,35 bez DPH
Skladom >20 bal.
Plastová cievka
Zvárací drôt SG2 GOLD G3 Si1 0,8 mm MOST 5 kg
od 12,12 s DPH 10,10 bez DPH
Skladom >100 bal.
Zvárací invertor Fanmig J5 MOST
480,00 s DPH 400,00 bez DPH
Skladom >10 ks