Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Porovnanie CO2 zváračiek (MIG/MAG) od rôznych výrobcov. Aké majú parametre a výhody?

Odporučte stránku svojím známym

V tomto porovnaní si rozoberieme deväť CO2 zváračiek (MIG/MAG), na ktoré sa nás často pýtate - od najlacnejších v hobby triede až po drahšie zváračky pre profesionálne zváranie. Najväčšie rozdiely nájdeme medzi jednotlivými cenovými kategóriami, ale aj v nich existujú rozdiely vo vlastnostiach, ktoré stoja za povšimnutie. Pozrite sa aké sú možnosti jednotlivých zváracích strojov, aby ste si mohli zvážiť, čo ku svojej práci potrebujete a v akých cenových reláciach sa pohybovať. Na začiatok uvádzame rýchly popis jednotlivých zváračiek od rôznych výrobcov a na konci súhrnnú prehľadnú tabuľku.
 

Porovnanie parametrov najpredávanejších zváračiek CO2
Porovnanie parametrov najpredávanejších zváračiek CO2 

Najlacnejšia CO2 zváračka? Parkside PFDS 120 A2 Lidl

Zváračka pre tých, ktorí nechcú investovať do zváračky viac než 100 EUR, stačí im k práci naozaj len zváračské minimum a nevadí im, že zvárajú iba s relatívne drahým trubičkovým drôtom (t.j. plnenou drôtovou elektródou - o jeho výhodách aj nevýhodách sa dočítate v našom blogu Trubičkový drôt pre zváranie bez ochrannej atmosféry plynu. S maximálnym výkonom 120 Ampérov zavarí max. 3 mm. Sám výrobca odporúča hrúbku materiálu 0,8 - 2,5 mm, do hrubších plechov teda nemá zmysel ísť.

U nás sme pozvárali 2 mm plech s 3 mm plechom, aby sme ju trošku preverili. Ako prídavný materiál je možné použiť iba trubičkový drôt, takže zvar je zaprskaný, ale drží. Určite treba premýšľať, čo zavaríme, pri viac namáhaných spojoch a konštrukciách treba voliť ostražito. Na bezpečne pozváranú hojdačku pre rodinku by sme si s Parkside asi netrúfli. Spomínaný trubičkový drôt je drahý, predáva sa preto iba v malých baleniach. Originál pre Parkside je ťažko zohnateľný. Na druhej strane nepotrebujeme originálny drôt, rovnako dobre poslúži napr. GOLD E71 T-11 SHELF SHIELD. Ďalšou nevýhodou trubičkového drôtu je, že hrozne prská, takže zvar aj horák po párcentimetrovom zvare vyzerajú dosť zmasakrovane.

Zvárať s ňou ide, aj keď skúsenejšiemu zváračovi je jasné, že výsledný zvar je ovplyvnený kvalitou prídavného materiálu a nižší výkon nie vždy zabezpečí správny prievar. Zemniace kliešte vyzerajú ako na autonabíjačku. Káble aj horák sú napevno, takže ak sa niečo s nimi stane, treba ísť dovnútra zváračky. Táto zváračka má však jednu veľmi praktickú vec a to je odkladač na špičky a kladku. Takýto odkladač nemajú ani stroje za 1500 eur a mohli by sa veru inšpirovať. A prekvapivo má dosť dobrú reguláciu posuvu. Za toto palec hore. V našom eshope túto zváračku nenájdete, vieme Vám však poskytnúť prídavný materiál - trubičkový drôt, ktorý je s ňou kompatibilný.
 

Najlacnejšia zváračka CO2 Parkside PFDS 120 A2 - podávač drôtu
Podávač drôtu v zváračke Parkside PFDS 120 A2

Homer MG 150 ALFA IN

Najlacnejšia zváračka v 300 eurových hladinách od profesionálneho českého výrobcu ALFA IN by mala zaručiť kvalitný servis a garanciu náhradných dielov aj po dlhom čase.

Homer MG 150 dobre zvára v ochrannej atmosfére CO2 a pri práci vonku na stavbe môžeme použiť trubičkový drôt s vlastnou ochranou ako pri Parkside. Používa sa v karosárni, údržbe alebo na doma na zváranie rôznych typov spojov (tupé, jednostranné, obojstranné, kútové, preplátované,...). Oproti zváračke Parkside už vieme urobiť dobrý a bezpečný zvar. Navyše tu môžeme použiť klasickú 5 kg cievku drôtu, na zváranie ocelí štandardne dávame pomedený drôt SG2 GOLD G3 Si1 s priemerom 1 mm alebo 0,8 mm.

Vysoká hmotnosť (až 27 kg spolu s horákom), hliníkové vinutie transformátora, nízky výkon, krátky horák napevno bez koncovky a iba 4-stupňová regulácia napätia zas ukazujú, prečo je cena tohto Homer-a taká nízka. Na základe cenovej kategórie však nemôžeme povedať, že ide o zlú zváračku. 

CO2 zváračka Homer MG 150 Alfa IN
CO2 zváračka Homer MG 150 ALFA IN

Multifunkčná CO2 zváračka od ALFA IN - HOMER MIG MMA 181

Teraz sa dostávame k zváračkám, ktoré už vyzerajú ako zváračky, vizuálne aj možnosťami, ktoré ponúkajú. Homer MIG MMA 181 je multifunkčný stroj, ktorý okrem MIG/MAG zvláda aj zvaránie obaľovanou elektródou MMA. Pre MIG/MAG zváranie používame 5 kg cievku drôtu podľa zváraného materiálu. MMA zváranie využijeme napr. keď je vonku veterno a nedá sa použiť plyn. Alebo keď chceme pozvárať liatinu, nerez (a nechceme kupovať drahý nerezový drôt), prasknutý zverák,... Dá sa zvárať aj spomínaným trubičkovým drôtom.

Horák je tu štandardný, pripája sa cez eurokoncovku, pripojenie zemniaceho káblu do zváračky je cez rýchlospojky 35-50 (tzv. veľké štekre).

Po zdvihnutí plastového krytu, ktorý chráni ovládací panel, zváračka ponúka nastavenia pre MIG/MAG (2-takt/4-takt, posuv, napätie, indukciu pre vyladenie, ak chceme mať mäkší oblúk, pri zváraní na stupačku,..) a MMA (funkcia Arc Force, ktorá automaticky koriguje oblúk).

Nastavenie CO2 zváračky Homer MIG MMA 181 ALFA IN pred zváraním
Nastavenie CO2 zváračky Homer MIG MMA 181 ALFA IN pred zváraním

Fanmig J23 MOST - CO2 zváračka na kolieskach

Zvárací invertor Fanmig J23 od značky MOST je v rovnakej triede ako predchádzajúci HOMER 181. Jej nastavenie je absolútne jednoduché, nastavujeme iba prúd a posuv drôtu. Ampérmeter zobrazuje iba počas zvárania, čo je nepraktické. Zvára iba metódou MIG/MAG, zváranie obaľovanou elektródou žiaľ chýba. Ďalšia vec, ktorá tu mohla byť, je štvorkladkový podávač drôtu.

Ide o mohutnejší stroj s väčším motorom, klasickou 5 kg aj veľkou 15 kg cievkou pre drôt odolnou plechovou skriňou a pevným madlom, ale aj keď vyzerá priemyselne, stále sme v hobby triede. Horák sa pripája eurokocovkou.

Zváračka je osadená na vozíku s brzdami na kolieskach, na ktorom prepravíte aj plynovú fľašu, čo sa pri presunoch po pracovisku alebo v dieľni veľmi hodí. Ide o overenú zváračku, zvára spoľahlivo, oblúk je stabilný.

Príprava na zváranie s CO2 zváračkou na kolieskach - Fanmig J23 MOST
Príprava na zváranie CO2 so zváracím ivnertorom Fanmij J23 MOST

Naša najobľúbenejšia hobby zváračka CO2 - Fanmig J5 MOST

O Fanmig J5 MOST môžeme hneď povedať, že ide o vydarenú, u nás jednoznačne najpredávanejšou zváračku. Umožňuje zváranie MIG/MAG, TIG DC s dotykovým zapaľovaním a obaľovanou elektródou MMA. Ak potrebujeme zvárať liatinu, nerez, prechod medzi liatinou a železom, krátky hliníkový zvar,..aj vo veternom počasí, tak nemusíte kupovať veľký drôt, stačia 2-3 elektródy. Problémom nie je ani tvdonávar, zváranie bagrovej lyžice, táto zváračka zvládne všetko. Samozrejme viete použiť aj trubičkový drôt.

Ako prvá zváračka z nášho zoznamu FANMIG J5 synergické nastavenie, kedy si zváračka podľa prúdu automaticky nastavuje posuv drôtu - keď pridáme voltáž, posuv drôtu sa zvýši sám. Na začiatku zvárania nastavíme iba priemer drôtu a v prípade potreby môžeme robiť korekcie indukciou (ak chceme mäkší zvar alebo stromčekovať na stupačku).

Vnútri je oceľový posuv, a miesto pre 5 kg cievku s drôtom. Výrobca zvolil ľavý závit na cievke, čo chválime, pretože sa pri odvíjaní cievky neodkrúti. Zváračka má síce len 2-kladkový posuv drôtu, no napriek tomu dokáže utiahnúť aj 4 metrový horák, napríklad pri zváraní s horákom M15 SGRIP sme žiadny problém s drôtom ani ničím iným nemali. Na pripojenie sú veľké prúdové zásuvky (štekre) 35-50 a eurokocovka pre zvárací horák.

Fanmig J5 krásne zvára a vytknúť jej môžeme snáď iba hlučnejší ventilátor. Ďalšie výhody a nevýhody zváračky sú podrobnejšie spracované v blogu Hobby CO2 zváračka na doma? Skúste FANMIG J5 MOST.

Nastavenie synergickej zváračky CO Fanmig J5 pred zváraním MIG/MAG
Synergické nastavenia na zváracom invertore Fanmig J5 MOST

Fanmig 201 LCD MOST

Na rad prišli zváračky v o úroveň vyššej triede, čo sa odzrkadľuje na vyššej cene a možnostiach zváračiek.

Fanmig 201 LCD od firmy MOST je invertor, ktorý umožňuje zváranie metódami MIG/MAG, TIG lift a obaľovanou elektródou MMA a je možné s ním aj spájkovať.

Opäť sa stretávame so synergiou s množstvom programov na zváranie ocele, nehrdzavejúcej ocele a hliníka. Zváračka má v sebe zabudovaný PFC filtrer, čo znamená vyššiu energetickú účinnosť, menšie zaťaženie siete, väčšiu toleranciu na kolísanie napájacieho prúdu a menšie rušenie generované zariadením. Ovládanie cez výborný LCD displej je intuitívne, prehľadné, krásne a až blbovzdorné a samotný displej je chránený plexisklom. Na prenášanie slúži pevné madlo alebo sa dajú pripevniť popruhy.

Zváračka Fanmig 201 LCD je primárne určená na zváranie 4 - 5 mm plechov, ale krásne zvára v rozsahu od 2 mm až po 8 mm plechy a keby sme zvárali 1 mm drôtom, tak nás pustí do maximálneho výkonu 200 ampérov a zvaríme až 10 mm plech. Takýto najvyšší výkon je samozrejme krátkodobý. Vieme tu použiť 5 kg cievku drôtu aj trubičkový drôt.

Kvalita zvárania zváračiek tejto úrovne je výborná, spoľahlivá a v podstate treba len správne vybrať synergický program a zvárať.

Nastavenie parametrov zváračky CO2 Fanmig 201 LCD MOST
Nastavovanie parametrov zvárania na zváracom invertore Fanmig 201 LCD MOST

PERUN 200 MIG SYN PFC ALFA IN

Perun 200 MIG SYN PFC je vynikajúca zváračka od českého výrobcu ALFA IN, ktorú sme si u nás veľmi obľúbili. Umožňuje zváranie MIG/MAG v synergii v polohe PA (na tupo) a PB (kútový zvar), MIG/MAG v manuálnom nastavení, obaľovanou elektródou MMA alebo TIG Lift. V synergii má veľké množstvo parametrov, z ktorých si zvolíme zváraný materiál, plyn a drôt, nič nie je nechané na náhodu.

Displej zobrazuje možnosti prehľadne, jednoducho vyberáme všetko, čo potrebujeme. Perfektná vec je vykreslenie konečného výzoru zvaru podľa nastavenej metódy zvárania a parametrov na displeji. Vďaka tomu aj menej skúsení zvárači bezpečne vedia, čo idú zvárať. 

Perun 200 MIG SYN PFC používajú aj servisáci na Rally Dakar. Je praktická, s rôznymi popruhmi, pekným držiakom, vnútri má slušný posuv, miesto na 5 kg cievku (dá sa použiť aj trubičkový drôt).

Jedna jediná vec na výtku je plastový kryt displeja, ktorý po odklopení nedrží hore. Inak je to perfektný stroj.

Plastový ochranný kryt ovládacieho panela CO zváračky Perun 200 MIG SYN PFC Alfa IN
Plastový ochranný kryt ovládacieho panela zváračky Perun 200 MIG SYN PFC ALFA IN 

Rebel EMP 215ic ESAB

Prenosná zváračka na motnáže zvára metódami MIG/MAG, MMA, FCAW (trubičkový drôt), TIG Lift. Má špeciálnu funkciu sMIG, ktorá sa podľa techniky zvárača učí a prispôsobuje a zabezpečuje stabilný oblúk a automaticky sa prispôsobuje základnému materiálu (oceľ, nerez, hliník) . Umožňuje začať zvárať metódou MIG jednoduchým nastavením hrúbky základného materiálu a priemeru drôtu. Informácie o type ochranného plynu netreba zadávať. Nastavenie všetkých ostatných parametrov zabezpečí funkcia sMIG.

Zváračka je obalená do kvalitných plechov, s peknými, mäkčenými plastami. Ak by aj spadla, tak konštrukcia zváračku ochráni. Vnútro zváračky je masívne.

TFT displej je slušný, aj keď podstatne lacnejšia zváračka Perun 200 od ALFA IN má krajšiu grafiku, zváracie vlastnosti viacmenej rovnaké a lepšie príslušenstvo. Nenájdeme tu ani krivky pre hliník ako pri Perun-e. A za tú cenu si už vieme kúpiť domov 3-fázovú CO-čku o výkone 300 Ampérov Fanmig 3200i MOST, čo už nie je sranda a v danej cenovej kategórii je to prémiovka. Rebela u nás na eshope nenájdete.

Podávač drôtu CO zváračky Rebel EMP 215ic ESAB
Podávač drôtu CO2 zváračky Rebel EMP 215ic ESAB

Fanmig 3200i MOST - voľba pre profesionálne CO2 zváranie

Fanmig 3200i MOST je, ako sme povedali pred chvíľou, 3-fázová profi zváračka s výkonom do 300 Ampérov, čo je najvyšší výkon medzi uvedenými strojmi. Zvára v troch pracovných režimoch - synergickom MAG, MIG/MAG manuálnom alebo obaľovanou elektródou MMA. Pre MAG máme k dispozícii 12 synergických programov. Zvaríme ňou tupé, jednostranné, obojstranné, kútové, preplátované,... spoje, na ktoré použijeme zváracie drôty od 0,6 do 1,2 mm (podľa materiálu) a trubičkový drôt až do priemeru 1,4 mm. Keď chceme investovať, toto je dosť dobrá voľba.

Vnútro" a podávač drotu synergickej zváračky pre profesionálne CO2 zváranieFanmig 3200i MOST
"Vnútro" a podávač drotu synergickej zváračky Fanmig 3200i MOST

Kde sa porovnávané CO2 zváračky vyrábajú a odkiaľ sú výrobcovia?

Častá otázka našich klientov je na krajinu výroby zváračiek. Väčšina zákazníkov sa stráni výroby v Číne, ale pravdou je, že aj najdrahší ESAB má na krabici čínske znaky a na kvalite to rozhodne nie je poznať.

Jediné dve zváračky, ktoré nie sú vyrobené v Číne (až na dosky) sú Perun 200 MIG SYN PFC a Fanmig 201 LCD MOST, tie vyrobili v českej ALFA IN. Áno, MOST je poľská značka, avšak práve 201-tku si necháva vyrábať u našich českých susedov.
 

MIG/MAG zváračky - porovnanie

Porovnanie zváračiek CO2 (MIG/MAG) od rôznych výrobcov - parametre, výhody, cena:

Zváračka CO2 Plusy Mínusy Vlastnosti Cenová hladina
Parkside PFDS 120 A2
 nízka cena
✔ jednoduché zváranie aj pre laika
 odkladač na špičky
 netreba plynovú fľašu
 v horáku je klasický modrý bowden navedený až k špičke
 dobrá regulácia posuvu
 zváranie len s drahým trubičkovým drôtom na malej cievke
 krátky zemniaci kábel (1,5 m)
 zemniace kliešte ako na autonabíjačku
 takmer stále nedostupný zvárací drôt v e-shope predajcu
 zemniaci kábel aj horák sú napevno
 slabý horák
 veľmi slabé zaťažovatele
 chýba usmerňovač napätia (bez tlmivky)
 veľký rozstrek
 slabší ventilátor

Kategória: hobby
Zvárací prúd: 25 - 120 A
Zváraný materiál: oceľ
Odporúčaná hrúbka materiálu: 0,8 - 2,5 mm
Hmotnosť zváračky: 13,5 kg

Priemer trubičkového drôtu: do 1,0 mm
Priemer/hmotnosť cievky:  0,45 kg

Metóda zvárania: FCAW

do 100 EUR
HOMER MG 150 ALFA IN  najlacnejšia hobby zváračka od profi výrobcu
 zváranie MIG/MAG + trubičkový drôt
 iba 4-stupňová regulácia napätia
 vysoká hmotnosť
 hliníkové trafo (vinutie transformátora)
 nízky výkon
 krátky kábel horáka
 horák napevno bez eurokoncovky

Kategória: hobby
Zvárací prúd: 40 - 140 A
Zváraný materiál: uhlíkové a liatinové ocele, zliatiny hliníka, rôzne kovové materiály a zliatiny
Max. hrúbka materiálu: do 4 mm
Hmotnosť zváračky (vrátane horáku): 27 kg
Priemer zváracieho oceľového a hliníkového drôtu: 0,6 - 0,8 mm
Priemer trubičkového drôtu: 0,8 - 1,0 mm
Priemer/hmotnosť cievky: 200 mm/5 kg

Metóda zvárania: MIG/MAG

do 300 EUR
HOMER MIG MMA 181 ALFA IN  multifunkčná zváračka MIG/MAG + MMA + trubičkový drôt
 rýchlospojky (2x 35-50, mínus a plus)
 eurokonektor pre horák

 chýba synergia

Kategória: hobby
Zvárací prúd: 40 - 180 A (MIG/MAG), 10 - 160 A (MMA)
Zváraný materiál: hliníková oceľ, zliatinová oceľ, zliatiny hliníka, rôzne kovové materiály a zliatiny
Max. hrúbka materiálu: cca 6 mm
Hmotnosť zváračky: 14 kg

Priemer zváracieho drôtu: 0,6 - 1,0 mm
Priemer trubičkového drôtu: 0,8 - 1,0 mm
Priemer zváracej elektródy: do 3,2 mm
Priemer/hmotnosť cievky: 200 mm/5 kg

Metódy zvárania: MIG/MAG, MMA,
Funkcie: 
MIG/MAG: 2-takt/4-takt
MMA: Arc Force

do 600 EUR
Fanmig J23 MOST  eurokonektor pre horák
 brzdy na kolieskach
 medené kliešte
 dobrá stabilita oblúka
 možnosť veľkej cievky - adaptér na 5 kg cievku (medzikus)
 odolné oplechovanie s práškovým nástrekom
 nedá sa zvárať obaľovanou elektródou
 chýba štvorkladka
 ampérmeter funguje len pri zváraní
 vysoká hmotnosť
 chýba synergia

Kategória: hobby
Zvárací prúd: 30 -180 A
Zváraný materiál: oceľ a nerezová oceľ
Max. hrúbka materiálu: 7 mm
Hmotnosť zváračky:  24 kg

Priemer zváracieho oceľového drôtu: 0,8 - 1,0 mm
Priemer/hmotnosť cievky: 300 mm/5 kg, 15 kg, 18 kg
Metóda: MIG/MAG

do 700 EUR
Fanmig J5 MOST  multifunkčná zváračka MIG/MAG + TIG DC s dotykovým zapaľovaním + MMA
 synergia
 rýchlospojky (2x 35-50, mínus a plus), eurokonektor pre horák
 rýchlospojky nie sú súčasťou šasi (čelo), keď sa pokazia, netreba ho meniť celé
 výborný podávač
 ľavý závit na držiak cievky
 nízka hmotnosť
 dobré oplechovanie
 pomerne hlučný ventilátor

Kategória: hobby
Zvárací prúd: 30-200 A (MIG/MAG), 10-160 A (MMA), 10-180 A (TIG)
Zváraný materiál: oceľ, nerezová oceľ, uhlíková oceľ, meď, nikel, liatiny, titán
Max. hrúbka materiálu: do 8 mm, primárne na 4 mm
Hmotnosť zváračky:  9,2 kg

Priemer zváracieho oceľového drôtu: 0,8 - 1,0 mm
Priemer trubičkového drôtu: 0,8 - 1,0 mm
Priemer zváracej elektródy: do 4 mm
Priemer/hmotnosť cievky: 200 mm/5 kg a 1 kg

Metódy zvárania: MIG/MAG, TIG DC s dotykovým zapaľovaním, MMA
Funkcie:
MIG/MAG: 2-takt/4-takt
MMA: aktivácia napätia VRD

do 550 EUR
Fanmig 201 LCD MOST  multifunkčná zváračka MIG/MAG + TIG DC s dotykovým zapaľovaním + MMA + spájkovanie
 rýchlospojky (2x, mínus a plus), eurokonektor pre horák, konektor pre diaľkové ovládanie
 synergia s množstvom programov
 prehľadný LCD displej + výborné ovládanie
 ochrana krytu plexisklom
 vyššia hmotnosť

Kategória: stredná trieda
Zvárací prúd:
- pre sieťové napätie 1x110/50-60 V/Hz: 20 - 130 A (MIG/MAG), 10 - 100 A (MMA), 10 - 140 A (TIG)
- pre sieťové napätie 1x230/50-60 V/Hz: 20 - 200 A (MIG/MAG), 10 - 200 A (MMA, TIG)
Zváraný materiál: oceľ, hliník, nerez
Max. hrúbka materiálu: 7 mm
Hmotnosť zváračky: 17,7 kg

Priemer zváracieho drôtu: 
- oceľový: 0,6 - 1,0 mm,
- hliníkový: 0,8 - 1,0 mm
- trubičkový: 0,8 - 1,2 mm
Priemer zváracej elektródy: do 4 mm
Priemer/hmotnosť cievky: 200 mm/5 kg

Metódy zvárania: MIG/MAG Synergia, MIG/MAG Manuál, MMA elektróda, TIG Lift + spájkovanie
Funkcie:
MIG/MAG: 2-takt/4-takt, dohorenie, počiatočná rýchlosť, predfuk, dofuk, tlmivka
TIG: 2-takt/4-takt, dofuk, dobeh
MMA: Hot Start, Arc Force

do 1100 EUR
PERUN 200 MIG SYN PFC ALFA IN  multifunkčná zváračka MIG/MAG + TIG lift + MMA
 synergia s množstvom programov
 rýchlospojky (2x 35-50, mínus a plus), konektor pre horák
 prehľadný LCD displej, vykreslenie kriviek, výborné ovládanie
 plastový kryt na displeji nedrží vyklopený

Kategória: profesionál
Zvárací prúd:
- pre sieťové napätie 1x110/50-60 V/Hz: 5 - 130 A (MIG/MAG), 10 - 100 A (MMA), 10 - 140 A (TIG)
- pre sieťové napätie 1x230/50-60 V/Hz: 25 - 200 A (MIG/MAG), 10 - 200 A (MMA, TIG)
Zváraný materiál: oceľ, hliník, nerez
Max. hrúbka materiálu: 7 mm
Hmotnosť zváračky: 17,3 kg

Priemer zváracieho drôtu: 
- oceľový: 0,6 - 1,0 mm,
- hliníkový: 0,8 - 1,0 mm
- trubičkový drôt: 0,8 - 1,2 mm
Priemer zváracej elektródy: do 4 mm
Priemer/hmotnosť cievky: 200 mm/5 kg

Metódy zvárania: MIG/MAG Synergia PA, MIG/MAG Synergia PB, MIG/MAG Manuál, MMA elektróda, TIG Lift
Funkcie:
MIG/MAG: 2-takt/4-takt, dohorenie, počiatočná rýchlosť, predfuk, dofuk, tlmivka
TIG: 2-takt/4-takt, dofuk, dobeh
MMA: Hot Start, Arc Force
do 1200 EUR
Rebel EMP 215ic ESAB  MIG/MAG, FCAW, TIG lift, MMA
 funkcia sMIG (smart MIG)
 rýchlospojky (2x, mínus a plus), eurokonektor pre horák
 dá sa napájať zo siete 120 alebo 230 V aj z generátora
 dobre zvláda otrasy
 vysoká cena
 nevykresľuje krivky pre hliník

Kategória: profesionál
Zvárací prúd: 5 - 240 A (230 V), 5 - 150 A (120 V)
Zváraný materiál: mäkká oceľ, hliník, nehrdzavejúca oceľ
Max. hrúbka materiálu: 9,5 mm
Hmotnosť zváračky:  18,2 kg

Priemer zváracieho drôtu:
- mäkká oceľ: 0,6 - 1,0 mm
- nehrdzavejúca oceľ: 0,8 - 1,0 mm
- hliníkový/trubičkový drôt: 0,8 - 1,2 mm
Priemer zváracej elektródy: do 4 mm
Priemer cievky: 100 mm, 200 mm

Metódy zvárania: MIG/MAG, FCAW, TIG lift, MMA
Funkcie:
MIG/MAG: 2-takt/4-takt, dohorenie, počiatočná rýchlosť, predfuk, dofuk
TIG: 2-takt/4-takt, dofuk, dobeh
MMA: Hot Start, Arc Force

nad 1500 EUR
Fanmig 3200i Mobil MOST  zváranie MIG/MAG + MMA
 synergia s množstvom programov
 rýchlospojky (2x, mínus a plus), eurokonektor pre horák
 absolútne spoľahlivá zváračka
 

Kategória: profesionál
Zvárací prúd: 30 - 300 A
Zváraný materiál: oceľ, hliník, nerez
Max. hrúbka materiálu: 12 mm
Hmotnosť zváračky: 26,6 kg

Priemer zváracieho drôtu: 
- oceľový: 0,6 - 1,2 mm,
- hliníkový: 0,8 - 1,2 mm
- trubičkový drôt: 0,8 - 1,4 mm
Priemer zváracej elektródy: do 5 mm
Priemer/hmotnosť cievky: 5 kg, 15 kg

Metódy zvárania: MAG Synergia, MIG/MAG Manuál, MMA elektróda
Funkcie:
MIG/MAG: 2-takt/4-takt, približovacia rýchlosť, predfuk, dofuk, dohorenie
nad 1500 EUR

Ako vybrať CO zváračku rýchlo

Ak stále nemáte jasno, ktorú zváračku si kúpiť, dáme vám ešte malú nápovedu. Opiera sa o skúsenosti našich klientov a nás samých. Takže v prípade, že som:

  • zvárač začiatočník alebo zváram 2x do roka a chcem investovať čo najmenej, volím Parkside. Cena sa ale bude slušne navyšovať vďaka trubičkovému drôtu.
  • už lepší zvárač, zváranie ma baví a chcem zvárať seriózne a častejšie, ale predsalen 1000 eur ešte za zváračku nedám, kupujem Fanmig J5 MOST,
  • klampiar, beriem Perun 200 MIG SYN PFC,
  • opravár alebo majiteľ agrotechniky a často zváram bágrové lyžice alebo traktor, jednoznačne chcem Fanmig 3200i Mobil MOST.

váš tím Solík

Porovnanie CO2 zváračiek (MIG/MAG) od rôznych výrobcov


Súvisiace produkty