Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Optrel - zváracie kukly so švajčiarskou kvalitou

Odporučte stránku svojím známym

Švajčiarske výrobky sú pre nás väčšinou synonymom kvality - preto im takmer automaticky priraďujeme status spoľahlivosti. Výnimkou nie sú ani výrobky pre zváračov. Dnes sme sa rozhodli bližšie vám predstaviť jedného zo špičkových švajčiarskych výrobcov zváracích kukiel - firmu Optrel, o ktorej ste už toho určite veľa počuli.



Prvé zváracie kukly už pred 25 rokmi

Zváracia kukla je pre zvárača úplnou nevyhnutnosťou - bez nej by jeho práca nemohla byť bezpečná a efektívna. To Optrel pochopil už pred mnohými rokmi - spoločnosť bola založená už v roku 1986. Ide o rodinný podnik, ktorý už viac ako 25 rokov prináša na trh kvalitné zváracie kukly, príslušenstvo a produkty pre zváračov. Aj v súčasnosti sú na jeho čele deti pôvodného spolumajiteľa. Firma sprvu patrila pod Sperian a Bacou dalloz, ale neskôr sa osamostatnila. Momentálne pre Optrel pracuje približne 65 zamestnancov a v USA majú  vlastnú pobočku s názvom „Optrel inc.“.


Technológie Optrel

Čo robí zváracie kukly Optrel takými výnimočnými? V prvom rade sú to nové technológie a tiež rýchlosť s akou ich spoločnosť prináša na trh. Obrovskou výhodou je tiež dostupnosť. Pri zavádzaní nových trendov vždy prinesú niečo nové, čo tu ešte nebolo - ani funkcie, ktoré vám predstavíme nie sú výnimkou:

- Funkcia autopilot - zváračove oči sú vždy optimálne chránené

  • vďaka špeciálnemu senzoru sa kazeta dokáže prispôsobiť zváraciemu procesu a nastaviť ideálnu tmavosť. Na základe typu zvárania a úrovne použitého zváracieho prúdu sa nastaví príslušná tmavosť. Zváračovi tak kazeta dokáže poskytnúť potrebnú ochranu a dokáže si ju doladiť tak, aby vyhovovala jeho očiam. Táto funkcia je výhodná tiež v tom, že neskôr sa zvárač nemusí zaoberať nastaveniami - zváracia kukla sa nastaví sama presne podľa jeho potrieb. Autopilota využijete najmä pri zváraní a aplikáciách, kde sa často menia ampére, ktorými zvárate.

tmavost-zvaracia-kukla-level-tmavosti-din-5-14

- Vonkajšie ovládanie - všetky funkcie na dosah ruky

  • nastavenie tmavosti, režim brúsenia alebo aj iné funkcie, ktoré zvárač potrebuje pri svojej práci je možné nastaviť z vonkajšej strany kukly bez toho, aby ste ju museli odkladať.

vonkajsie-ovladanie-zvaracej-kukly-optrel

- Funkcia oneskorenia a funkcia Twilight

  • Oneskorenie na konci procesu zvárania je funkcia, ktorá šetrí oči zvárača. Ak sa po dlhšom zváraní kukla prepne z tmavého stavu na svetlý, zváračove oči môžu byť nakrátko oslepené - práve tomu táto funkcia zabraňuje. Funkcia Twilight automaticky znižuje únavu očí. Kazeta pri prechode z tmavého do svetlého stavu poskytuje hladký prechod. Obe funkcie sú skvelé pre zváračov, ktorí zvárajú dlhé hodiny a múžu vďaka nim pracovať dlhšie a bezpečnejšie.

funkcia-oneskorenia-delay-optrel

- Reálne farby

  • špeciálny UV/ IR filter vyvinutý firmou Optrel umožňuje farebné realistické vnímanie a prináša farbu do sveta zvárania


farebne-spektrum-bez-realnych-farieb
Farebná škála štandardného zváracieho filtra
 

realne-farby-optrel
Farebná škála samostmievacieho zváracieho filtra (ADF - Auto Darkening Filter)
 

Inovatívne zváracie kukly každý rok

Ako sme sa predsvedčili, technológia Optrel je naozaj na vysokej úrovni a práve to je kľúčom toho, prečo sa zváracie kukly Optrel odlišujú od ostatných. Až 80% tržieb spoločnosti tvorí predaj zváracích kukiel, ktoré boli uvedené na trh v roku 2015 a neskôr. Zdrojom týchto predajov je najmä neskutočne vysoká miera inovácie, ktorú Optrel prináša na trh. Od roku 2015 spoločnosť každý rok uviedla na trh novú kuklu, ktorá sa okamžite stala jednou z najpredávanejších. Firma Optrel priniesla (a neustále prináša) rapídnou rýchlosťou mnoho noviniek a inovácii. Tu je niekoľko dôležitých míľnikov:

  • 2015 - autopilot
  • 2016 - 2,5 tmavosť
  • 2017 - panoramatické videnie
  • 2018 - 2,0 tmavosť

- Kukla Optrel E684 bola vôbec prvou zváracou kuklou s klasifikáciou 1/1/1/1 a funkciou twilight

- Kukla Optrel Vegaview 2.5 bola prvá predstavená s tmavosťou 2.5 v aktívnom stave

- Kukla Optrel Weldcap bola prvá s textilným skeletom a vykrojením pre nos

- Kukla Optrel Panoramaxx ako prvá priniesla panoramatické videnie, plastový skelet s vykrojením pre nos a nabíjanie akumulátora pomocou micro USB

- Zatiaľ poslednou novinkou je zváracia kukla Optrel Crystal 2.0, ktorá má ako prvá CLT (Clear Lens Technology - technológiu čistej šošovky) s tmavosťou 2,0 v aktívnom stave. Práve táto technológia na minuloročnej výstave Euroblech v Nemecku vyvolala medzi predvádzacími technikmi malú senzáciu. Všetci si ju chceli okamžite vyskúšať, pretože pohľad cez túto kuklu je absolútne famózny a ako už jej názov napovedá, takmer "kryštáľovo čistý". Viac o kukle Optrel Crystal 2.0 sa dočítate aj v samostatnom príspevku na našom blogu.
 

Inovácie, inovácie a ešte raz inovácie... s každou novou kuklou

Optrel určite aj naďalej plánuje investovať do vývoja čoraz lepších zváracích kukiel. Ich "evolúcia" hovorí sama za seba - víziou je neustále sa zlepšovať spolu s vývojom nových technológií. Cieľom nie je stať sa jednotkou na trhu, ale čo najviac vyjsť v ústrety zváračovi. O tom svedčí aj heslo Optrelu : "See better, weld better" (Vidíš lepšie, zváraš lepšie).

Ak si chcete vybrať nejakú zo Švajčiarskych kukiel istotne vám pri výbere pomôže aj naše youtube video.

váš tím Solík

Ako si vybrať zváraciu kuklu Optrel


Súvisiace produkty
Najčistejší priezor
+ Darček ZADARMO
Voľba TIG zvárača
Zváracia kukla Optrel Crystal 2.0 + držiak na opasok ZDARMA!!!
503,04 s DPH 419,20 bez DPH
Skladom 3 ks
Nový hlavový kríž IsoFit
DIN 2.5 v svetlom stave
Voľba TIG zvárača
Zváracia kukla Optrel Panoramaxx 2.5 čierna
od 484,01 s DPH 403,34 bez DPH
Skladom 3 ks
Priezor 1/1/1/1
Zváracia kukla Optrel e684 strieborná
525,60 s DPH 438,00 bez DPH
Skladom už iba 1 ks
Zváracia kukla Optrel Vegaview 2.5 čierna
426,60 s DPH 355,50 bez DPH
Na objednávku - ks
Reálne farby
Zváracia kukla Optrel NEO P550 zelená
249,91 s DPH 208,26 bez DPH
Na objednávku - ks
Brúsny štít Optrel Clearmaxx PAPR s prípravou na odsávanie
od 236,16 s DPH 196,80 bez DPH
Na objednávku - ks
Najodolnejšia fólia
Ochranná fólia OPTREL Crystal/e600/Vegaview vonkajšia
6,94 s DPH 5,78 bez DPH
Skladom >60 ks
Švajčiarska kvalita
+ Darček ZADARMO
Zváracia kukla Optrel NEO P550 čierna + držiak na opasok ZDARMA!!!
249,91 s DPH 208,26 bez DPH
Skladom >10 ks
Batoh na zváraciu kuklu Optrel Backpack
33,48 s DPH 27,90 bez DPH
Skladom >10 ks
Držiak na opasok pre zváraciu kuklu Optrel
31,80 s DPH 26,50 bez DPH
Skladom 5 ks