Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Darčeky na Vianoce do dielne - nápady a tipy

Odporučte stránku svojím známym

Zváračské Vianoce sa blížia a my vám prinášame inšpiráciu na darčeky. Ak hľadáte darček pre niekoho, kto rád pracuje v dielni, ste na správnej adrese. Okrem darčeku pre muža - zvárača u nás nájdete aj darčeky pre ženu, deti alebo pre blízkych. Na svoje si prídu začínajúci aj profesionálni zvárači, pre ktorých sme pripravili pod stromček zváracie mega sety, sety ready to weld (stačí zapojiť a zvárať) a zváracie kukly za skvelé ceny. Inšpirácie na vianočné darčeky u nás nájdete v kategórii vianočné darčeky pre zváračov.

Vianočné darčeky pre zváračov pod stromček
Vianočné darčeky pod stromček pre zváračov a kutilov

Vianočný darček pre muža – hobby zváračka

Vianočný darček pre muža nie je vždy jednoduché vybrať. Ak však viete, že rád trávi čas v dielni, prípadne pracuje ako zvárač alebo brusič a je svojou prácou nadšený, určite by ho niečo z nasledujúcich darčekov potešilo. Dôležitá je však metóda zvárania, ktorou zvára, tak to nezabudnite zistiť. Na Vianoce sme pre vás pripravili zváračky vo výhodných setoch s potrebným príslušenstvom.

Malá zváračka na obalovanú elektródu na doma - Ponte 201 MOST, MMA invertor

MMA zváračka Ponte sa predáva v sete s káblami a kufríkom, je možné ju dostať aj v prevedení s 3 m a 1,5 m káblami. V našej ponuke Ponte 201 nájdete aj vo veľkom sete, ktorý obsahuje všetko potrebné príslušenstvo, stačí ju iba zapojiť a ste "ready to weld".  Zváračka ponúka veľmi dobrý pomer cena / kvalita. Vďaka veľkým štekrom (prípojkám pre rýchlospojky) nájde aj priemyselné využitie. Vyniká svojou nízkou hmotnosťou, robustnosťou a v porovnaní s inými zváračkami vyhráva aj naše testy - viac si prečítate v článku, kde sme testovali invertorové MMA zváračky.  Táto zváračka, v kombinácii napríklad s kuklou MOST Raptor, je perfektným štartovacím setom pre začínajúceho zvárača, ktorý dbá o kvalitnú ochranu svojho zraku.  

Zvárací set MMA Ponte 201 Most s 3m káblami a prenosným kufríkom
Zvárací set so zváračkou MMA Ponte 201 Most s 3m zváracími káblami a prenosným kufríkom


CO2 zváračka pod stromček – zváranie MIG a MAG

Pre MIG (CO2) zvárača odporúčame našu novinku od MOSTu - set so zváračkou Fanmig 202 LCD alebo overenú klasiku set so zváračkou Fanmig J5 Most (set je dostupný vo viacerých variantoch, tiež v pulznej verzii na zváranie hliníka so zváračkou Fanmig J5 Pulse MOST).  K CO2 zváračke patrí zvárací drôt. Zistite, či majster rád používa zvárací drôt s vlastnou ochranou. Ak je jeho odpoveď kladná, môžete mu darovať trubičkový drôt v malom 0,45 kg balení (keď zvára málokedy), vo väčšom 5kg balení alebo plný drôt na zváranie ocele v 5kg balení, ku ktorému treba používať aj fľašu s ochranným plynom. Vždy je dôležité zistiť, s akou hmotnosťou cievky drôtu dokáže zváračka zvárať.

Sety so zváračkami CO2 - fanmig J5 MOSTzvaraci-set-zvaracka-pod-stromcek-fanmig-j5-pulse-na-pulzne-zvaranie-hlinika
Výhodné vianočné sety zváračiek CO2 Fanmig J5 (naľavo) a Fanmig J5 Pulse (napravo)

 

HIT na Vianoce - mega sety a sety Ready to Weld  

Ak chcete potešiť zvárača, u ktorého si nie ste istý metódou zvárania, prípadne sa vám nechce medzi nimi rozhodovať, správnou voľbou je mega set. V týchto setoch ponúkame dve zváračky pre rôzne metódy zvárania za cenu jednej. Máme pre vás pripravené hneď 3 mega sety, ktoré pozostávajú z najpredávanejších zváračiek s príslušenstvom. Je možné si vybrať zo značky MOST alebo Alfa IN. Záleží však aj od toho, aký materiál sa bude zvárať - podľa toho máme pripravené sety na zváranie hliníka a set na zváranie nereze metódami MIG/MAG aj TIG.

Set na zváranie hliníka Pontig 202 AC/DC MOST a Fanmig J5 Pulse MOSTSet na zváranie nereze Pontig 210 DC MOST a Fanmig J5 MOST
Mega sety na zváranie hliníka (naľavo) a nereze (napravo) značky MOST

Zaujímavé pre zváračov určite budú aj zváracie sety Ready to weld (stačí zapojiť a zvárať), ktoré obsahujú všetko príslušenstvo potrebné ku zváraniu danou metódou. V našej ponuke nájdete set na MIG/MAG zváranie so zváračkou Fanmig J5 MOST, tiež set na TIG zváranie ocele so zváračkou Pontig 210 DC MOST a set na TIG zváranie hliníka so zváračkou Pontig 202 AC/DC MOST. Pre zváranie obalovanou elektródou je zas vhodný set Ready to Weld s MMA zváračkou Ponte 201 MOST. Ku setom MIG/MAG a TIG je už potrebné zadovážiť si iba fľašu s plynom.

Zváracie sety ready to weld na metódy MIG/MAG, TIG aj MMA
Zváracie sety READY to WELD značky MOST - na zváranie metódou MIG/MAG, TIG alebo MMA

Kvalitné ochranné pracovné odevy – rukavice, zástera aj nohavice

V prípade, že kvalitnú zváračku už má a je s ňou spokojný, zistite, či by sa mu nezišli nové rukavice alebo ochranný odev. TIG-ový zvárač sa poteší, keď pod stromčekom nájde citlivé zváračské rukavice SUPER TIG. Pre MIG-ového zvárača odporúčame na zimné obdobie zateplené zváračské rukavice MIG - LYNX. V ponuke nájdete aj “testovacie” sety rukavíc, pre tých, ktorí ešte nenašli rukavice, ktoré sú pre nich tie pravé. V jednom balíku zvárač dostane viacero zváračských alebo pracovných rukavíc na otestovanie toho, ktoré mu pri práci najviac vyhovujú. 

Set zváračské rukavice MIG a TIG MOST veľkosť 10Set pracovné ochranné rukavice MOST veľkosť 10
Darček do dielne - set zváračských alebo pracovných rukavíc MOST

Ak váš zvárač obľubuje kožu, ktorá výborne chráni pred popálením, odporúčame štýlové zateplené zváračské kožené nohavice do pásu. Prípadne komplet kožené nohavice s bundou v jednej súprave. Ak naopak váš kutil uprednostní nehorľavú bavlnu a oblečenie potrebuje vo väčšej škále veľkostí, odporúčame zváracie oblečenie Quench MOST.

nehorlavy-zvaracsky-oblek-most-quench
Nehorľavý zváračský oblek MOST Quench

Dobrým a rovnako cenovo dostupným vianočným darčekom pre muža do dielne sú aj nehorľavé zváračské topánky s oceľovou špičkou. Špička chráni prsty pred nárazmi do 200J, takže je vhodná nielen pre zváračov, ale aj pre využitie v dielni či v sklade. Táto ochranná obuv je však v prvom rade určená na ochranu nohy pred roztaveným horúcim kovom. Preto ak ste sa ešte nerozhodli, aký darček pod stromček dať mužovi do dielne, doprajte mu pohodlie a bezpečie pre jeho nohy pri akejkoľevk práci.

vianocne-darceky-pod-stromcek-pre-muza-zvaracie-topanky
Nehorľavé zváračské topánky New Tago - ochranná obuv do dielne

Máme pre vás aj vianočný darček na oblečenie, ktorým sa každý nadšenec do zvárania rád popýši - obľúbené dizajny tričiek a mikín so zváračskými motívmi.

merch-solik-2023-reklamne-predmety-darceky
Ideálny vianočný darček pre zvárača - mikiny, tričká alebo fusakle so zváracím motívom 

Do studenej dielne patrí zimná kapucňa pod kuklu, ktorá bráni úniku tepla spod kukly a omrznutiu uší vášho zvárača, príp. dlhá zateplená kapucňa, ktorá mu chráni hlavu aj krk. Pod Speedglas kukly máme na zimu veľmi príjemné, originálne čiapky Speedglas.
 

Výber samostmievacej kukly - reálne farby a odsávanie

Ochranu zdravia pri zváraní netreba podceňovať. Preto, ak váš zvárač nevenuje ochrane zraku a dýchacích ciest dostatočnú ochranu, je čas investovať do novej zváracej kukly

Značka MOST v posledných rokoch priniesla viacero noviniek.Určite odporúčame dve nové kukly značky MOST - zváracia kukla MOST Pyxar a kukla MOST Raptor. Obe kukly sa môžu popýšiť hodnotením priezoru 1/1/1/1 (najlepšie možné hodnotenie samostmievacej kazety/priezoru zváracej kukly podľa EN 379). Kukla Pyxar vyniká svojím unikátnym dizajnom a reálnymi farbami, ponúka tmavosť až po 14 DIN, spoľahlivý priezor a tiež unikátnu konštrukciu, ktorá chráni sklo pred poškriabaním, keď sa prilba nepoužíva. Od roku 2023 sa kukla Pyxar predáva aj v prevedení s filtroventiláciou a výklopným priezorom. Kukla MOST Raptor tiež disponuje hodnotením priezoru 1/1/1/1 (čo mnohokrát nemajú ani kukly najvyššej triedy). Výhodou je výklopný priezor na brúsenie, a tiež možnosť zakúpenia variantu s filtroventiláciou R-Flow. V prípade, že hľadáte najlepší pomer cena / kvalita odporúčame najviac predávanú a najobľúbenejšiu kuklu pre začínajúcich zváračov - MOST Spectra, dostupnú v 3 farebných prevedeniach.

vianocne-darceky-pod-stromcek-pre-muza-zvaracia-kukla
Zváracie kukly Raptor MOST

Ak vás oslovil výrobca Optrel, prípadne váš zvárač na túto značku nedá dopustiť, povestná švajčiarska kvalita tejto značky slávi úspech v mnohých dielňach.

Na výber máte napríklad z novej série Optrel Helix. Ide o zdokonalenú sériu Optrel Panoramaxx, ktorá naviac ponúka možnosť výklopneho priezoru. Základom je cenovo najprístupnejšia Optrel Helix 2.5 s panoramatickým výhľadom na okolie a množstvom výborných funkcií. Ak váš zvárač zvykne zvárať v stiesnených podmienkach a najrôznejších polohách, hodí sa pre neho najlepšie kukla Optrel Helix Quattro, pretože nech je v akejkoľvek polohe, cez kuklu vidí vždy rovnako kvalitne (čo nie je bežné). Optrel Helix CLT zas zabezpečí najjasnejší pohľad cez kuklu, aký si zvárač môže želať.

Pri zváraní sa často zanedbáva ochrana dýchania! Preto odporúčame využitie filtroventilácie. Zdravie máme iba jedno, preto je potrebné ho chrániť. Ak zvárač nevlastní kuklu s prípravou na odsávanie, máme pre neho riešenie -inovatívny filtroventilačný systém Optrel Swiss AIR, ku ktorému je možné používať aj klasickú kuklu. Všetky nové kukly Helix ponúkame aj vo výhodných setoch s filtráciou Optrel Swiss AIR.

Akúkoľvek z týchto kukiel si každý zanietený zvárač nasadí už pri stromčeku, a kým nepoobdivuje všetky vianočné žiarovky, tak si ju nezloží :). Ak už zváraciu kuklu zvárač má, nič nepokazíte ani spotrebným materiálom ako sú ochranné fólie (ak neviete, pošlite nám fotku a my vám poradíme :) ) a kvalitným sprejom na čistenie kukly.

Samostmievacie zváracie kukly Optrel Helix 2.5, Quattro a CLTFiltračný systém Optrel Swiss AIR
Samostmievacie kukly Optrel Helix a filtrácia Swiss AIR - exkluzívny darček na Vianoce, ktorý poteší každého zvárača

Knihy o zváraní – klasika pod stromčekom

Aké by to boli Vianoce bez kníh? Knihou so zváračskou tematikou tiež nič nepokazíte - máme pre vás kurzy zvárania TIG aj kurzy CO2, tiež knihu o materiáloch a ich správaní pri zváraní, alebo knihy o navrhovaní zváraných konštrukcií a inžinierskych aplikácií značne znásobia vedomosti zváračov. Knižné garde samozrejme ukončuje kniha o bezpečnosti pri zváraní.
 

Knihy pre zváračov - vianočné darčeky
Knihy pod stromček pre zváračov - vianočné darčeky
 

Brúsne kotúče vysokej kvality

Pri rezaní či brúsení sa vašim majstrom zaručene zídu kvalitné a efektívne kotúče. Vyberte pre nich obľúbený set na leštenie MOSTsety fíbrových kotúčov 3M CUBITRON II alebo úplnú novinku - rezné a brúsne kotúče zo série CUBITRON 3 od 3M.Pre tých, ktorí chcú byť pri práci čo najrýchlejší a najefektívnejší odporúčame tiež uhlovú brúsku Metabo, alebo priamu brúsku pre tvrdokovové frézky.

kotuce-3m-cubitron-3suprava-na-lestenie-nereze-kovov-most-balenie
Brúsne a rezné kotúče 3M CUBITRON 3 a leštiaca sada kotúčov MOST

Rezné a brúsne kotúče 3M CUBITRON 3

Nová séria CUBITRON 3 postupne nahradí kotúče CUBITRON II, ktoré sa viac nebudú vyrábať a dodávať. Nové brúsne kotúče CUBITRON 3 od 3M majú až o 50% vyššiu životnosť a o 14% rýchlejší rez oproti predchádzajúcej sérii CUBITRON II. Rezné kotúče CUBITRON 3 majú v porovnaní so svojími predchodcami CUBITRON II až 3x vyššiu životnosť a o 10% rýchlejší rez. Vďaka tomu nová séria 3M CUBITRON 3 nielen šetrí čas a zvyšuje produktivitu práce, no vedie ku radikálnej úspore kotúčov.

keramicke-zrno-rezne-brusne-keramicke-kotuce-cubitron-ii
Porovnanie štandardného brúsneho zrna a precízne tvarovaného trojuohlníkového keramického zrna 3M CUBITRON

CUBITRON 3 obsahuje patentované precízne tvarované keramické zrno 3M™ trojuholníkového tvaru vyrobené prelomovou technológiou molekulárnej väzby. Keramické zrno 3M™ má ostré hroty a hrany, ktoré sa neustále lámu a následne vytvárajú nové hroty a hrany, čiže sa samé ostria. Ide v podstate o zrno vylepšené molekulárnou väzbou (brúsne a rezné kotúče) a zúžené zrno (brúsne pásy, lamelové kotúče a fíbrové kotúče) CUBITRON II, avšak s omnoho lepším výkonom. Okrem zlepšeného zrna nová séria brusiva prináša aj nové hrúbky kotúčov (0,8mm a 1,6mm).

3m-cubitron-2-a-3m-cubitron-3-presne-tvarovane-keramicke-zrna
Keramické zrno 3M CUBITRON II a 3M CUBITRON 3 - vývoj presne tvarovaného brúsneho zrna.
Rezné a brúsne kotúče používajú zrno trojuholníkového tvaru (nie zúžené trojuholníkové zrno).

Špeciality pre kutilov aj profesionálnych zváračov

Zvárač túži po viacerých veciach, ale sám si ich mnohokrát napríklad pre vyššiu cenu nekúpi a tak tajne dúfa, že sa k nemu dostanú vplyvom osudu :).

Pre TIG-ových zváračov je takýmto darčekom práve brúska na volfrámové elektródy. Nabrúsi elektródu tak, ako by to zvárač ručne dokázal len s veľkou námahou. Ušetrí nielen čas, ale aj nervy zvárača a prispeje k pokoju v rodine.

Zváračov, ktorí zvárajú metódou TIG pohladí na duši pomôcka k podávaniu drôtu - ručný podávač drôtu s magnetom od značky Strong Hand. Touto drobnosťou zváračovi určite urobíte radosť, no pomôžete tiež predísť karpálnemu tunelu kvôli opakujúcemu sa pohybu prstov.

Pri zváraní nerezovej ocele využitie nájdu prostriedky na ošetrenie zvaru. Nielen skrášlia prácu zvárača, ale hlavne zvýšia odolnosť voči korózii. Zariadenie MOST RAPID so sadou vybavenia vykonajú túto prácu perfektne.

Bruska na volfrámové elektródy WAG 40 zariadenie-na-čistenie-zvarov-rapid-most
Špeciálne darčeky pre kutilov a zváračov, ktoré by si možno sami nekúpili - brúska na wolfrámové elektródy alebo elektrolytická čistička

Tipy na vianočné darčeky pre ženu, priateľku a deti 

Okrem darčekov pre zváračov, brusičov a kutilov v našej ponuke nájdete aj darčeky, ktoré potešia ženy a deti. V ponuke máme aj detské dizajny reklamných textilov - napríklad body pre najmenších ukážu celému okoliu, že ocino je ten najlepší zvárač v okolí. Vhodným darčekom pod stromček je aj dizajnová šatka Respilon R-shield, ktorá z detí urobí nielen najštýlovejších frajerov, ale vďaka 99,9 % schopnosti zachytiť vírusy, baktérie a iné škodliviny, ich aj spoľahlivo ochráni. Je vhodná ako ochrana dýchacích ciest pred vírusmi, chladom, no aj pri športe. Pre ženy tiež vieme ponúknuť napríklad kvalitné tielka, Partnera či partnerku, ktorí sa radi starajú o záhradku, alebo sa venujú domácim prácam tiež môže potešiť profesionálny rozprašovač tekutín otočný o 360°.

Radi vám pomôžeme potešiť svoju nežnú polovičku alebo ratolesť pekným a zmysluplným darčekom z našej ponuky. 

rozprasovac-pro360-0-5l-mostBody pre deti so zváračským motívom - moj tato zvára lepšie ako tvojŠatka R-shield Parrot Respilon detská
Darčeky na Vianoce pre ženu, deti a blízkych

Vianoce sú tu už čoskoro

Ak chcete mať istotu, že vám tovar dorazí kuriérom do Vianoc, objednajte tovar najneskôr 19.12.2023. do 13:00. Kuriérske spoločnosti a Packeta pracujú s menším oneskorením, čiže nevieme garantovať, že balíčky po tomto termíne doručia do Vianoc. Ďakujeme za pochopenie. Všetky objednávky po termíne 21.12.2023 budeme expedovať až po novom roku - po skončení inventúry 8.1.2024. Tiež pre vás predlžujeme dobu pre vrátenie tovaru. Tovar, ktorý nebude vyhovovať vašim požiadavkám, budete môcť vrátiť až do konca januára 2024. Pre viac informácii sa čoskoro budete môcť pozrieť aj na kompletné otváracie hodiny počas sviatkov.  Prajeme šťastné sviatky s tými, ktorých máte najradšej a úspešný nový rok 2024!

váš tím Solík

Pozvárajte si svoje Vianoce s tipmi od Solíka - laserové zváranie a indukčné ohrevy

Roztavené olovo nám povedalo, aká bude budúcnosť

Darčeky pre zvárača na Vianoce - tipy a nápady


Súvisiace produkty
Priezor 1/1/1/1
Zváracia kukla MOST WELD RAPTOR AIR techno blue s odsávaním R-Flow
od 915,19 s DPH 762,66 bez DPH
Skladom 4 ks
Veľkosť 42
Zváračské topánky New Tago MOST č. 42
35,69 s DPH 29,74 bez DPH
Na objednávku - ks
Filtrácia Optrel SWISS AIR komplet s kontrolným panelom a batohom čierna
1 396,80 s DPH 1 164,00 bez DPH
Skladom >5 ks
Veľkosť XL
Tričko dizajn Kozmonaut E190 navy XL
14,20 s DPH 11,84 bez DPH
Skladom >10 ks
Kniha Kurz zvárania TIG v inertných plynoch netaviacou sa elektródou
12,23 s DPH 11,12 bez DPH
Skladom >15 ks
Set Ready to WELD
MIG + MMA + TIG
Stačí rozbaliť a zvárať
Zvárací set Fanmig J5 MOST - veľký set Ready to weld
949,57 s DPH 791,32 bez DPH
Skladom už iba 1 ks
Priezor 1/1/1/1
Zváracia kukla MOST PYXAR
330,48 s DPH 275,40 bez DPH
Skladom >5 ks
Set Ready to WELD
Stačí rozbaliť a zvárať
Zváračka MMA Ponte 201 MOST - veľký set Ready to weld
307,09 s DPH 255,92 bez DPH
Skladom >5 ks
Indukčný ohrev kompaktný DCI-12 PKW 05-200-01
522,00 s DPH 435,00 bez DPH
Na objednávku - ks