Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Respirátor Aura 9300+Gen3, alebo ako nestráviš dovolenku na pľúcnom..

Odporučte stránku svojím známym

Nádych, výdych, nádych, výdych… počas celej pracovnej doby. A večer pekne krásne kašleš o dušu, alebo ti tvoje pľúca odpovedajú rytmickým pískaním. Manželka sa radšej odsťahovala do vedľajšej izby, pretože sa vďaka tvojmu ťažkému dýchaniu a chrčaniu už mesiac nevyspala. Poznáš? Čítaj ďalej.

Prešli sme si tým mnohí, hlavne tí, ktorí sme si mysleli, že sme nesmrteľní a chrániť sa pri práci nejakým respirátorom je otrava a ešte aj smiešna. Až kým sme svoj pískací rytmus nezačlenili medzi ďalšie na pľúcnom oddelení. Tam už nám konečne docvaklo, že dych je skutočne esencia života. Tí z nás, ktorí to pochopili včas a začali sme vnímať svoje pľúca ako dokonalý, citlivý, životný orgán, sme po nástupe do práce upustili od mladíckej frajeriny a siahli sme po vhodnej ochrane s naozaj dobrým pocitom.

Ja si tento pocit a hlavne zdravie chcem uchovať čím najlepšie, preto si vyberám dôkladne. V posledných dňoch mi pri ochrane dýchacích ciest robí radosť najnovší prírastok do našej “respiračnej rodiny”, časticový respirátor Aura 9300+Gen3, ktorý je spoľahlivý, pohodlný, a preto ho s čistým svedomím trochu pochválim.

Názov Aura je medzi respirátormi známy, táto posledná je už treťou generáciou. To naznačuje, že od prvých 3-panelových respirátorov v r. 1996 majú detské chybičky dávno za sebou a teraz kopú najvyššiu ligu.
 

Poďme k faktom:

Je respirátor Aura 9300+Gen3 vhodný pre teba?

Ak pracuješ alebo sa pohybuješ v prostredí, kde vzduchom lietajú malé častice, ktoré ti pri vdýchnutí ihneď, alebo neskôr spôsobujú problémy, tak sa ťa táto téma týka a treba sa chrániť.

 

Preto ak si:

Vdychuješ

Nezabudni sa chrániť kvalitným respirátorom, napr. Aura 9300+Gen3.

brúsič, lakovač

prach z brúsenia a jeho jemné častice, výpary z farieb a lakov

zvárač

spájkovacie a zváracie dymy

omietkár, murár, pracovník na stavbe

omietkový, tehlový, sadrokartónový prach, prach z izolácií

farmaceut

nebezpečné prášky

tesár

prach z rezania, vŕtania dreva - drevený prach

záhradník

prach z pôdy, slamy, peľ, plesne, huby,..

cestovateľ

znečistený vzduch, výfukové plyny, napr. keď cestuješ do veľkých miest v Číne, Indii, Pakistane,..

 

Akú pridanú hodnotu/výhody vidím v tomto respirátore?

1. s Aura 9300+Gen3 voľnejšie dýcham

Tento respirátor má dve vychytávky, ktoré zabezpečujú jednoduché dýchanie, a to:

- Komfortný výdychový ventil Cool FlowTM, ktorý sa v porovnaní s predchádzajúcim ventilom vo veľmi úspešnej rade 9300+ Series, otvára o 37 % ľahšie a odvádza o > 36 % viac vzduchu spolu so sprievodným teplom = vnútri respirátora mám nižšiu teplotu. To sú veľmi slušné hodnoty.

- Pokročilé Filtračné Médium Electret (AEM) - zabezpečuje ľahké vdychovanie chladnejšieho vzduchu zvonka cez respirátor. Filtračné médium obsahuje vlákno s veľmi silným elektrostratickým nábojom, ten priťahuje častice zo širšej oblasti, vtiahne ich dnu a zachytí. Vďaka silnému náboju je vo filtračnom médiu menší počer vlákien a tým aj voľnejší priechod vzduchu. Takže sa pri dýchaní cez respirátor “nenarobím”.

2. zabezpečuje mi dobrú viditeľnosť, ktorú pre bezpečnosť (nielen) pri práci potrebujem

Zakrivený nízkoprofilový dizajn sa ľahko prispôsobuje krivkám nosu a očí, a nebráni výhľadu. Je kompatibilný s okuliarmi od 3M, takže mi okuliare nevytláča, držia pevne ako majú. Okrem toho perforovaný horný panel presmerováva vydychovaný vzduch a tým redukuje rosenie okuliarov.

3. tvar respirátora Aura 9300+Gen3 sadne na každú tvár jednoducho, pohodlne

3-panelový plochý dizajn respirátora je vymyslený tak, že sa dá prispôsobiť tváram rôznych veľkostí a tvaru a robí to perfektne.

Respirátor sa otvára jednoducho uchopením na ventile, tým sa zjednodušuje jeho nasadenie a prispôsobenie tvári.

Nosová časť je vyrobena z mäkkej vnútornej peny a hladkej výstelky, obsahuje integrovanú sponu, ktorú si viem nastaviť tak, aby mi perfektne sadla. A samozrejme, ako aj u predchodcu tohto respirátora, je rozprávanie s nasadeným respirátorom bezproblémové.

Je tento respirátor vhodný aj na detskú tvár?

Pre malé deti nie, pre väčšie, skoro dospelé, áno. Prioritne je vyrobený pre dospelých. Ak potrebuješ respirátor pre dieťa, určite mu ho treba vopred vyskúšať, či sedí bezpečne na tvári.

4. rýchla identifikácia filtračnej triedy podľa farby remienkov

Podľa farby prešívaných, upínacích remienkov viem rýchlo zistiť filtračnú triedu:

  • žltá = FFP1 chráni pred nízkymi hladinami prachu a pevnými a kvapalnými aerosólmi

  • modrá = FFP2 chráni pred strednými hladinami prachu a pevnými a kvapalnými aerosólmi, vyššia ochrana ako FFP1

  • červená = FFP3 chráni pred najvyššími hladinami prachu a pevnými a kvapalnými aerosólmi, vyššia ochrana ako FFP1 a FFP2

Tu je dobré spomenúť ešte dostupné varianty respirátora - s ventilom. Ventil podstatne uľahčuje dýchanie a zabezpečuje čerstvý vzduch, avšak ak chceš ušetriť, rovnako kvalitnú ochranu získaš aj s respirátorom bez ventilu, akurát komfort pri dýchaní bude nižší.

5. individuálne balenie každého kusu respirátora Aura 9300+Gen3

Pre mňa je dôležité, že každý kus je zabalený zvlášť v hygienickom plastovom obale, takže ho odbalím až tesne pred prácou, čím predchádzam kontaminácii spôsobenej napr. nosením nezabaleného kusu v pracovnom odeve.

Na záver

Pre tých, ktorí by sa radi vyhli vyššie spomínanému pľúcnemu oddeleniu :) vrelo odporúčam kvalitnú ochranu, ktorou model Aura 9300+Gen3  bez akýchkoľvek pochýb je.

tím Solík


Súvisiace produkty
FFP2
Časticový respirátor 3M™ Aura™ 9322+ NR D FFP2
2,16 s DPH 1,80 bez DPH
Skladom >500 ks
Najlepšia ochrana FFP3
Časticový respirátor 3M™ Aura™ 9332+ NR D FFP3
4,20 s DPH 3,50 bez DPH
Skladom >100 ks
FFP2
Perfektná tesnosť
Filtračný respirátor 3M™ Aura™ 9320+ NR D FFP2
1,58 s DPH 1,31 bez DPH
Skladom >500 ks
FFP1
Ľahké dýchanie
Časticový respirátor 3M™ Aura™ 9312+ NR D FFP1
1,42 s DPH 1,19 bez DPH
Skladom >65 ks