Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Nové zváracie kukly Panoramaxx s najlepším krížom na svete

Odporučte stránku svojím známym

Nová rada špičkových zváracích kukiel Optrel Panoramaxx potešila na konci roku 2020 MIG/MAG aj TIG zváračov. Ide vlastne o tri samostmievacie kukly vyladené pre danú zváraciu metódu. Dostali názvy Panoramaxx 2.5, Panoramaxx Quattro a Panoramaxx CLT. Všetky nové Panoramaxx-ky majú panoramatické zorné pole až 6x širšie než bežné kukly, výbornú viditeľnosť cez priezor, reálne farby v svetlom aj tmavom stave a perfektný trojrozmerne nastaviteľný hlavový kríž IsoFit, ktorý za krátku dobu svojej existencie získal obrovské množstvo fanúšikov. Zváracie samostmievacie kukly Panoramaxx sú k dispozícii aj s prípravou na odsávanie.

Zváracie kukly Optrel Panoramaxx
Zváracie kukly Optrel Panoramaxx  - nová séria

 

Nová rada kukiel Optrel Panoramaxx

Predchodca týchto kukiel, „stará“ Panoramaxx, sa stala najpredávanejšou kuklou švajčiarskeho výrobcu Optrel, a preto sa rozhodol vytvoriť nový, samozrejme vylepšený, rad kukiel Panoramaxx. Dôležitá informácia je tá, že na nových kuklách už nenájdete nepríjemnú vadu, ktorú malá predchádzajúca prilba Panoramaxx. Občas sa totiž stalo, že vám praskol priezor bez silnejšieho nárazu alebo pádu na zem. Optrel síce tieto reklamácie bez problémov uznával, ale poškodzovalo to dobré meno povestnej švajčiarskej kvalite. Táto nepríjemnosť je teda už minulosť a my sa zameriame na výhody nových kukiel Panoramaxx. Začneme prelomovým hlavovým krížom.
 

Hlavový kríž IsoFit – úžasné pohodlie, detailné nastavenie, dokonalá revolúcia

Najospevovanejšia novinka na nových Panoramaxx kuklách je hlavový kríž IsoFit®. Po dlhodobej kritike predchádzajúceho kríža Optrel konečne vypočul námietky kritikov a keď avízoval nový kríž, ktorý mal byť navyše extrémnou novinkou, vzbudilo to miernu skepsu. Veď čo také prelomové môže byť na kríži? Nedôvera sa rozplynula v momente predstavenia kríža, pretože naozaj vymysleli perfektný hlavový kríž s mnohými možnosťami do detailu ho prispôsobiť hlave.

Kríž Optrel IsoFit je anatomicky tvarovaný, inšpirovaný svetom športu. Temeno hlavy obopína mnohými podpornými bodmi a zvárač si ho dokáže veľmi presne nastaviť. Sedí krásne na akejkoľvek hlave, dáte ho vyššie, nižšie, dopredu, dozadu, zväčšíte, zmenšíte. Vďaka krížu Isofit si nastavíte kuklu tak, aby sa pod ňu zmestila aj polmaska alebo respirátor.

Ide o extrémne pohodlný hlavový kríž. Každý zvárač, ktorý ho raz dal na hlavu, nech predtým akokoľvek miloval svoj starý kríž, sa hneď rozhodol pre výmenu.

Hlavový kríž IsoFit môžete použiť aj na iné Optrel prilby, na starú Panoramaxx-ku, Crystal 2.0, e684, lifeflip autopilot, clearmax aj pre neo p550. (odkazy)

Hlavový kríž Optrel Isofit
Hlavový kríž Optrel Isofit
 

Rozdiely medzi kuklami Panoramaxx v novej sérii - podľa čoho si vybrať?

Keďže ide o tri produkty v rámci jednej rady, majú samostmievacie kukly Panoramaxx mnohé vlastnosti spoločné a v niektorých sa líšia. Pozrime sa najskôr na rozdiely, podľa ktorých si zvárači kúpia buď Panoramaxx 2.5, Panoramaxx QUATTRO alebo Panoramaxx CLT.

Univerzálna zváracia kukla Panoramaxx 2.5 so skvelou viditeľnosťou

Zváracia prilba Panoramaxx 2.5 je univerzálna kukla určená najmä pre zváračov, ktorí so zváraním začínajú alebo potrebujú prípravársku kuklu na heftovanie (stehovanie). Je to vstupná rada do série Panoramaxx, nový štandard pre MIG/MAG zváračov. Rovnako ako stará Panoramaxx-ka je aj 2.5 vyrobená v čiernej farbe. Priezor poskytuje vynikajúcu viditeľnosť pri zváraní, brúsení alebo rezaní.

Panoramaxx Quatro pre MIGové zváranie vo všetkých pozíciach

Zváracia kukla Panoramaxx Quatro je určená prevažne pre MIG/MAG zváračov. Je výborná pre zváranie, pri ktorom často meníte pozície a zvárate v rôznych uhloch. Používajú ju zvárači pri zváraní s pulzom vo vyšších ampéroch (> 250 A) alebo bez pulzu nad 300 ampérov.

najvyššie možné hodnotenie filtra 1/1/1/1, čo zaručuje perfektnú uhlovú závislosť, t.j. rovnaký pohľad na zvar pod rôznymi uhlami.

Zváracia kukla Panoramaxx CLT je zhmotnením sna TIG-árov

Samostmievacia kukla Panoramaxx CLT je zlatým klincom medzi novými Panoramaxx kuklami a naplnením sna TIGových zváračov. Spája vlastnosti dvoch top kukiel od Optrelu - Panoramaxx a Crystal 2.0 - čo prinieslo panoramatický priezor v kombinácii s kryštálovým filtrom (technológia Crystal Lens Technology 2.0), ktorý má ako jediná z Panoramaxx kukiel. Výsledok je 6x širšia viditeľná oblasť spolu s krásnym, čistým pohľadom cez priezor.

Panoramaxx CLT sa ako jediná z nových kukiel Panoramaxx vyrába v dvoch farbách. V lacnejšej čiernej a v drahšej striebornej farbe, ktorá odráža viac žiarenia.

Zváracie kukly Panoramaxx 2.5, Panoramaxx Quattro, Panoramaxx CLT Optrel
Zváracie kukly Panoramaxx 2.5, Panoramaxx Quattro, Panoramaxx CLT Optrel
 

Vlasnosti samosmievacích kukiel z novej rady Optrel Panoramaxx

Nasledujúce vlastnosti idú naprieč celou novou radou Panoramaxx, tvoria kostru tejto značky:

Panoramatický priezor so 6x väčším zorným polom ako majú bežné samostmievacie kukly

Aby Optrel získal lepší výhľad cez priezor, tak namiesto zväčšenia priezoru, kedy by kukla získala aj vyššiu hmotnosť, vytvoril panoramatický priezor, ktorý je prirodzený ako 3D okuliare. Zvárač cez priezor vidí veľmi široko, v niektorých prípadoch 6 – 8x viac ako cez klasickú kuklu, čo dáva úplne iný prehľad o pracovisku.

5 senzorov pre detekciu zváracieho oblúka

5-bodová detekcia oblúka bola použitá už v starej Panoramaxx kukle a keďže sa osvedčila, použili ju aj pre nové samostmievacie kukly Panoramaxx. Štyri senzory v rohoch a jeden hore v strede zabezpečujú dokonalé zapnutie a vypnutie filtra aj v zlých svetelných podmienkach a v stiesnených polohách.

Nové patentované funkcie šetria oči zvárača a zvyšujú jeho produktivitu

Okrem známych funkcií pre nastavenie citlivosti (sensitivity), oneskorenia (delay) a plynulého prechodu z tmavého stavu do svetlého (twilight) dostali kukly Panoramaxx nové funkcie. Prvá sa volá ShadeTronic® a má za úlohu automaticky prispôsobovať úroveň ochrany podľa meniacej sa jasnosti zváracieho oblúka. Umožňuje tak zváračovi pracovať bez prerušenia. Druhá je FadeTronic® a slúži na plynule zosvetlenie filtra po ukončení zvárania, čím výrazne šetrí oči. Hodí sa pri zváraní vysokými prúdmi.

Reálne videnie farieb True Color cez kuklu 

Špeciálny UV-/IR filter umožňuje realistické vnímanie farieb v svetlom aj tmavom stave. Tento True Color pohľad je známy aj z predchádzajúcej kukly Panoramaxx. V svetlom stave je vnímanie farieb skoro akoby ste pozerali cez priehľadné sklo, v tmavom stave zas vidíte zvarový kúpeľ čisto, s vysokým kontrastom.

Ekologické nabíjanie batérie re-Charge

Všetky nové kukly Panoramaxx majú lítium-polymérovú batériu, ktorá sa nabíja svetlom zo zvárania aj z okolia a tiež pomocou ľubovoľnej USB nabíjačky cez micro USB rozhranie. Preto nie je potrebné stále vymieňať batérie, čím sa aspoň trochu šetrí životné prostredie.

Mód brúsenia

Zváracie kukly Panoramaxx majú externý spínač (vonku, na boku kukly) pre nastavenie módu brúsenia, čo je veľmi pohodlné, keďže si kuklu nemusíte dávať dole z hlavy a jednoducho ju zvonku prepnete na brúsenie. Vtedy sa deaktivuje displej a ostane v svetlom stave.

Samostmievacia zváracia kukla Optrel Panoramaxx 2.5
Samostmievacia zváracia kukla Optrel Panoramaxx 2.5
 

V prehľadovej tabuľke nájdete spoločné aj rozdielne parametre kukiel Panoramaxx 2.5, Panoramaxx Quattro a Panoramaxx CLT:

Samostmievacia kukla panoramaxx
2.5
panoramaxx
quattro
panoramaxx
clt
panoramatický priezor
ShadeTronic®
vhodná pre zváranie nad hlavou a v obmedzených pozíciách
rozsah ampérov > 280 A
úroveň ochrany 5-12
> 350 A
úroveň ochrany 4-13
> 280 A
úroveň ochrany 4-12
svetlý stav 2.5 3 2
FadeTronic®
klasifikácia priezoru EN 379 1/1/1/2 1/1/1/1 1/1/1/2
čas stmavenia 0,090 ms pri 20°C
0,070 ms pri 55°C
0,090 ms pri 20°C
0,070 ms pri 55°C
0,090 ms pri 20°C
0,070 ms pri 55°C
čas zosvetlenia 0,1 - 2,0 s (s FadeTronic) 0,1 - 2,0 s (s FadeTronic) 0,1 - 2,0 s (s FadeTronic)
hmotnosť 575 g (PAPR 745 g) 575 g (PAPR 745 g) strieborná 610 g (PAPR 780 g)
čierna 600 g (PAPR 770 g)

 

Ktorá kukla Panoramaxx sa páči vám?

V záverečnom súčte nám veci ako hlavový kríž IsoFit, široké panoramatické videnie, reálne farby, 5 senzorov, pokročilé funkcie, mód brúsenia, kvalitné materiály, kryštálový priezor pri Panoramaxx CLT alebo hodnotenie 1/1/1/1 pri Panoramaxx Quattro dávajú najvyššiu známku pre nové zváracie kukly Panoramaxx. Všetky kukly tejto série sú výborné a kúpou žiadnej z nich neurobíte chybu. Ktorú si vyberiete?

 

Zváracia kukla Panoramaxx CLT a hlavový kríž Isofit Optrel
Zváracia kukla Panoramaxx CLT a hlavový kríž Isofit Optrel

Tím Solík

Nové zváracie kukly Optrel Panoramaxx s trojrozmerným hlavovým krížom IsoFit


Súvisiace produkty
Nový hlavový kríž IsoFit
DIN 2.5 v svetlom stave
Voľba TIG zvárača
Zváracia kukla Optrel Panoramaxx 2.5 čierna
od 484,01 s DPH 403,34 bez DPH
Skladom 3 ks
Set RTW kukla Optrel Panoramaxx CLT strieborná s odsávaním e3000X 18 h
1 760,76 s DPH 1 467,30 bez DPH
Skladom 3 ks
Priezor 1/1/1/1
DIN 3.0 v svetlom stave
Zváracia kukla Optrel Panoramaxx Quattro čierna
583,20 s DPH 486,00 bez DPH
Skladom už iba 1 ks
Nový hlavový kríž Isofit
DIN 2.0 v svetlom stave
Zváracia kukla Optrel Panoramaxx CLT strieborná
628,73 s DPH 523,94 bez DPH
Skladom už iba 1 ks
Hlavový kríž IsoFit čierny pre kukly Optrel
93,72 s DPH 78,10 bez DPH
Na objednávku - ks