Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Najväčší zváračský veľtrh Schweissen & Schneiden 2017 v Düsseldorfe

Odporučte stránku svojím známym

Pod záštitou nášho obchodného partnera RYWAL sme sa aj my tento rok zúčastnili najväčšej európskej zváračskej výstavy v nemeckom Düsseldorfe, ktorá sa koná každé 4 roky. Akcia sa konala od 25. do 29. 9. 2017 a privítala návštevníkov približne zo 120 krajín sveta. Vystavovatelia prezentovali svoje výrobky a služby z rôznych  odvetví - automobilového a chemického priemyslu, lodiarstva, strojárenstva, konštruktérstva, baníctva, stavebníctva či kovovýroby.  Mnohí z návštevníkov sa priamo na mieste dohodli s vystavovateľmi na nových zmluvách a dohodách. Celkový predpokladaný objem prostriedkov, ktoré budú len na základe týchto dohôd v budúcnosti preinvestované, sa odhaduje na 2 miliardy €.
 

Svieže trendy z Düsseldorfu
 

Trendy na veľtrhu boli tento rok veľmi rozmanité. Môžeme hovoriť o všeobecnom záujme o robotiku a automatizáciu. Veľtrh určite ovplyvnil aj čoraz väčší záujem o Industry 4.0. Ak sa sami pýtate, čo pod týmto pojmom myslíme, hovoríme o tzv. 4. priemyselnej revolúcii. Počítače a automatizácia sa úplne novým spôsobom stretávajú s robotikou pripojenou na diaľku. Algoritmy týchto strojov a umelá inteligencia sú už na takej úrovni, že dokážu roboty riadiť s veľmi malým (dokonca takmer žiadnym!) vstupom operátora. Práve táto oblasť sa stáva pre trh čoraz zaujímavejšou, pretože ceny podporných systémov postupne klesajú a stávajú sa dostupnejšími. Ďalším trendom je spracovanie materiálov na hybridné štruktúry -  či už hovoríme o strojoch na povrchovú úpravu pomocou povrchového zvárania alebo o novej technológii 3D kovovej tlače.


Novinky, novinky a ešte raz novinky!

Všetci poprední dodávatelia zváracej a inej techniky samozrejme nesmeli v Düsseldorfe chýbať ani tento rok. RYWAL, 3M, ABB, Binzel, Cep, Cepro, Clean Air, Esab, Fronius, Kemper, Kuka, Lincoln Electric, LORCH, Optrel a ďalší predstavili mnohé novinky. Aj preto sme sa rozhodli vám z nich vypichnúť tie top☺.

- RYWAL (značka MOST)

Skupina RYWAL stavila najmä na značku MOST (značku, ktorá spája ☺). RYWAL predstavil hlavne nové produkty v ponuke, ktorými sú plazmová rezačka MOST SpeedCut CNC 15/30 a MOST polohovací zvárací orbitálny systém MPWOS 1000 so zváračkou Fanmig 502i.

most rywal novinka dusseldorf most-rywal-mpwos1000-fanmig502i

Plazmová rezačka, ktorá využíva novú technológiu rezania plazmy, je tiež krásnou ukážkou automatizácie. CNC MOST SpeedCut sa predstavila v Düsseldorfe naozaj unikátne, a to ako zariadenie, ktoré nahradí nejedného barmana☺. Dodávateľ garantuje dodanie už do 10 dní. Ak neveríte, tak treba jedine vyskúšať☺.

Tiež ste tu mohli nájsť rôzne zváracie príslušenstvo, brusivo, zváracie horáky, zváracie kukly, rezanie plazmou a ďalšie produkty. Zo zváracích kukiel dávame do pozornosti MOST Grand Vision s najlepším možným hodnotením priezoru 1/ 1/ 1/ 1 – jej recenziu nájdete aj na našom Youtube kanáli.

most-rywal-zvaracie-horaky-grand-vision-brusivo

most-rywal-25-vyrocie-dusseldorf

V stánku RYWAL ste počas výstavy mohli nájsť aj nás osobne. Okrem toho usporiadatelia nezabudli ani na 25. výročie nášho obchodného partnera a stánok RYWAL sa tak mohol tešiť z takejto krásnej torty☺.

- LORCH

LORCH v Düsseldorfe predstavil naozaj  špičkové technológie. Jednou z nich je aj séria MicorMIG Pulse, ktorá prináša pulzné zváračky. Táto nová séria si so sebou prináša všetky vlastnosti a výhody predchádzajúcej série MicorMig a samozrejme ešte niečo navyše☺. Hodí sa pre zváranie oceľových konštrukcií, stavbu mostov, výrobu vozidiel,  do zámočníckych dielní či priemyselných budov. Naviac si môžete vybrať z viacerých prevedení -  napríklad pulznej zváračky s externým podávačom drôtu.

pulzne-zvaracky-lorch-micormig-pulse

Medzi ďalšie novinky určite patrí aj MicorTIG 200DC Accu-ready. Ide o Profi – TIG zváračku, ktorú je možné použiť aj tam, kde nie je dostupná elektrická sieť. LORCH opäť raz nesklamal a pripravil si tak novú sériu zváračiek, ku ktorým si budete môcť pripojiť akékoľvek LORCH príslušenstvo pre TIG zváranie. Pokiaľ máte doma LORCH máte vyhraté – a ak nie radi vám ho ponúkneme☺. Zváračku využijete ako profi zariadenie, ale tiež aj pre montáž či vlastnú dielňu. Svojimi rozmermi, ľahkosťou a výkonom si vás určite získa☺.

zvaracka-lorch-micortig-200dc-accu-ready

To, že LORCH propaguje nielen manuálne zváranie, ale takisto aj spomínanú automatizáciu a posilnenú robotizáciu, môžeme povedať aj vďaka ďalším novinkám. Medzi prekvapenia zo strany LORCHu tiež patrí zvárací traktor TRAC RL PERFORMANCE, Cloud connector pri sérii S RoboMIG XT alebo robot STIMBA s pohyblivým ramenom. Tieto a ďalšie prístroje otvárajú LORCHu nové obzory a sú ukážkovým predstaviteľom toho, že INDUSTRY 4.0 sa stáva realitou.

lorch-ur-robots-stimba lorch-trac-rl-performance lorch-cloud-connector-s-robomig-xt

 

- OPTREL

Dodávateľ zváracích kukiel Optrel mal naozaj premakaný stánok. Nezaostávali však ani s ponukou svojich produktov. Momentálnou špičkou medzi samostmievacími zváracími kuklami je práve ich Optrel Panoramaxx. O našom hodnotení tejto kukly a jej výhodách si môžete prečítať v ďalších článkoch na našom blogu. Optrel na výstave stavil práve na túto novinku - predstavili Panoramaxx s odsávaním.

Optrel tentokrát prišiel s heslom MaXXimize your horizons, čo je tiež heslom práve v kampaniach na Panoramaxx. Títo Švajčiari sa riada tiež mottom – „každá kukla musí byť výnimočná a vlastniť nejakú superschopnosť, ktorú žiadna iná kukla na trhu nemá“. Aj preto má Optrel našliapnuté na nové predajné rekordy. Pozrite si aj video, v ktorom nájdete ako vyzerala ich expozícia.

váš tím Solík

Optrel Schweissen und Schneiden 2017

Oficiálne video Dusseldorf 2017