Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

Nanovláknová šatka Respilon proti vírusom, baktériám, peľu a smogu

Odporučte stránku svojím známym

Smog, peľ, vírus, infekcia,… od chvíle, kedy spoločnosť Respilon vyvinula ochrannú multifunkčnú šatku (tubus) z nanovlákien, sme získali účinný spôsob obrany proti týmto nevítaným hosťom. Šatka Respilon funguje ako multifunkčný štít, ktorý nás chráni proti všetkým vonkajším vplyvom s 99,9 % účinnosťou. Nosia ju astmatici, alergici, športovci, obyvatelia veľkých miest (smog), deti aj dospelí, v zime aj v lete.

Ochranná multifunkčná šatka na krk proti vírusom s nanovláknom RESPILON
Ochranná multifunkčná šatka na krk proti vírusom s nanovláknom RESPILON pre celú rodinu

Pred čím antismogová ochranná šatka Respilon ochráni?

Výrobcovia informujú, že tubus zachytí 99,9 % nebezpečných častíc z ovzdušia. Keď si tieto častice si rozmeníme na drobné, ide o:

  • smog (mestský smog obsahuje malé tuhé častice známe ako „PM2.5“, ktoré sú obzvlášť nebezpečné pre astmatikov a iné respiračné ochorenia), alergény, infekcie, vírusy, baktérie, prach, peľ, plesne, roztoče.

Graf zobrazuje, aké veľké sú nebezpečné častice a akú ochranu prináša RESPILON nanovláknovou membránou:


Ukážka ochrany nanovlákenného filtra v šatke RESPILON R-shield

Kde a kedy je dobré nosiť šatku Respilon?

Keďže šatka Respilon je univerzálna = antismogová, antivírusová aj antialergénna, chráni nás v meste, na vidieku, v prírode a to vo všetkých ročných obdobiach, keď:

  • zima nás zaťažuje vykurovaním (najmä obyvatelia dedín vedia svoje),

  • jar, leto a jeseň neustálym kvitnutím rastlín a lietajúcim peľom toľko „obľúbeným“ u alergikoch, dospelých aj detí,

  • mesto smogom a emisiami,

  • vo vlakoch a autobusoch na nás kašlú a kýchajú spolucestujúci,

  • chrípka si nás chce pridať do zoznamu ulovených a

  • sychravé obdobia aspoň skomplikovať bežné fungovanie prechladnutím.

Ak už sme odignorovali starostlivosť o svoje zdravie športom, otužovaním, zdravou stravou a pozitívnym naladením a teraz tušíme možný „útok zvonku“, šatkou Respilon si trochu zahojíme svedomie a ochránime dýchacie cesty.

Na druhej strane sú športovci, ktorí sa o seba starajú a rovnako oceňujú ochrannú funkciu šatky proti časticiam, ktoré pri športe vdychujú. Radi šatku používajú pre bicyklovaní, rannom behu, joggingu, lyžovaní, rybačke, kedy šatka chráni pred škodlivinami, ale aj pred priamym vdýchnutí studeného vzduchu a plní funkciu šálu.

Treba spomenúť aj veľké svetové, najmä ázijské, mestá, v ktorých je miera znečistenia ovzdušia vysoká a ochrana je nutnosťou. Rovnako aj korona vírus COVID-19, proti ktorému sa môžeme chrániť aj šatkou, avšak najdôležitejšia je hygiena, na to nesmieme zabúdať.

Multifunčkná šatka Respilon je vhodná aj pre športovcov
Multifunčkná šatka Respilon je vhodná aj pre športovcov

Z čoho je šatka RESPILON vyrobená, keď je taká účinná?

Šatka využíva hi-tech technológie. Je navrhnutá ako sendvič. „Žemľu“ tvoria dve vrstvy netkanej textílie a „náplňou“ je membrána s extrémne hustou sieťou z nanovlákien 1000x tenších ako ľudský vlas. Práve tieto vlákna v nanometrovom rozsahu zabraňujú prechodu pevných a kvapalných častíc do dýchacích ciest.

Vrstvy z netkanej textílie sú z kvalitnej, chemicky neupravenej, pružnej bavlny.

Vďaka tomuto zloženiu nám šatka Respilon poskytuje výbornú priedušnosť a elasticitu, čo sa komfortu týka, ale tiež zabraňuje, aby sa nám pri dýchaní udržiavala v šatke vlhkosť, ktorá by viedla k tvorbe plesní.

zloženie nanovlákennej membrány Respilon
Zloženie jednotlivých vrstiev nanovlákennej membrány v šatke Respilon

Ochrana tváre je dnes už módnym doplnkom

Vidíme, že v prípade šatky Respilon nejde o čudné lekárske rúško alebo respirátor, kedy nás pre istotu všetci obchádzajú, lebo pôsobíme podozrivo a nákazlivo.

Ide o štýlový, módny doplnok, medzi mladými často vyhľadávaný práve vďaka skvelému dizajnu. Najmä v mestách je nosenie takýchto šatiek už bežné a keďže si pri Respilon šatkách vieme vybrať z viacerých farebných prevedení a originálnych ilustrácií, tak okrem ochrannej funkcie podporíme aj svoj štýl.

Šatka Respilon ako štýlový doplnok
Šatka Respilon ako štýlový doplnok

Ako si šatku nastaviť, aby dobre chránila?

Šatka poskytuje najlepšiu ochranu, ak perfektne sedí okolo nosu aj celej tváre. Respilon pre zabezpečenie komfortu a ochrany využíva:

  • nastaviteľný nosový klip, ktorý správnym stlačením zabezpečuje, aby vdýchnutý vzduch prešiel cez nanovláknovú membránu, preto je potrebné skontrolovať, či tento vzduch prechádza membránou,

  • strih koncipovaný tak, aby nevytváral žiadne tlakové body na hlave a okolo uší, ktoré by spôsobovali diskomfort a bolesť hlavy,

  • sťahovaciu šnúrku pre pevné utiahnutie šatky okolo hlavy.

Ochrana dýchacích ciest šatkou Respilon
Utesnenie šatky pomocou nosového klipu a šnúrky zvyšuje efektivitu membrány Respilon

Môžeme RESPILON R-shield prať? + ekologický aspekt

Šatku perieme ručne do 30°C a na rozdiel od respirátorov a rúšok, ktoré po zaplnení filtračnej kapacity musíme vyhodiť (čo je buď po prvom nosení alebo po pár dňoch), jej používaním zďaleka nevytvárame takú ekologickú stopu ako pri respirátoroch. A to je v dnešnom znečistenom svete veľké plus.

Zhrnutie

Ak sa chceme chrániť štýlovo + účinne + hi-tech + ekologicky, šatka Respilon spĺňa všetky požiadavky. Ochranná multifunkčná šatka Respilon je vhodná pre každodenné nosenie, nanovlákna chránia proti vírusom a baktériám. Hodí sa športovcom, alergikom (peľ, alergény), ale aj ako ochrana pre ľudí vo väčších mestách (smog). Dá sa prať, je možné ju používať viacnásobne a tým získava výhodu pred jednorázovými rúškami. Okrem toho nechráni iba okolie - membrána funguje obojstranne, takže prináša potrebnú ochranu. Nájdete ju aj v našom eshope :).

 

váš tím Solík


Súvisiace produkty
Ochrana pred vírusmi
Membrána z nanovlákna
overil dTest
Šatka ochranná s nanovláknami R-shield Respilon Charity Jam biela
33,62 s DPH 28,02 bez DPH
Skladom 2 ks
Ochrana pred vírusmi
Membrána z nanovlákna
overil dTest
Šatka ochranná s nanovláknami R-shield Respilon čierna
33,73 s DPH 28,11 bez DPH
Skladom už iba 1 ks