Váš prehliadač nie je podporovaný na tejto stránke.

3M Speedglas G5-02 - zváračská kukla pre TIG zváranie so zaobleným priezorom

Odporučte stránku svojím známym

Kým svet riešil koronavírus, spoločnosť 3M popri enormnej výrobe ochranných pomôcok zamerala svoju energiu na zrod kukly 3M Speedglas G5-02, ktorá je sestrou špičkovej zváračskej kukly pre ťažký priemysel 3M Speedglas G5-01. Tento mladší súrodenec chráni tvár a zrak zvárača pri zváraní plazmou, obaľovanou elektródou (MMA) a MIG/MAG, ale prioritne je optimalizovaný pre TIG zváranie.

Vlastnosti zváračskej kukly 3M Speedglas G5-02

Hneď v úvode uvádzame „povinné" údaje o tejto zváračšskej kukle, aby sme vedeli, v akých vodách ideme plávať: 

  • zaoblená, extra veľká kazeta s automatickým stmievaním
  • technológia prirodzených (reálnych) farieb
  • štyri extra citlivé senzory oblúka reagujúce nezávisle od seba
  • prepojenie so smartfónom cez mobilnú aplikáciu
  • tmavý stav DIN 8 - DIN 12
  • svetlý stav DIN 2,5
  • permanentná UV/IR ochrana 12
  • funkcie: oneskorenie v šiestich stupňoch (Delay), citlivosť v šiestich stupňoch (Sensitivity), uzamknutie tmavého stavu filtra (Locked dark state), kedy sú senzory neaktívne a filter nestmavujú ani nezosvetľujú
  • čas prepnutia zo svetlého do tmavého stavu: 0,1 ms (+23 °C)
  • čas prepnutia z tmavého do svetlého stavu si nastavuje používateľ
  • pre rozmer hlavy 50 - 64 cm
  • tlmenie pre nastavenie rýchlosti a polohy sklopenia prilby
  • pohodlný hlavový kríž od 3M, predozadný posun pre nastavenie vzdialenosti od tváre ocenia najmä ľudia s okuliarmi
  • kukla je vyrobená vo Švédsku a spĺňa normu EN 379:2003+A1:2009

zvaracia-kukla-3m-speedglas-G5-02-pri-zvarani-TIG

3M Speedglas prináša aj pohľad cez široký zaoblený priezor 

Extrémne zaujímavá je zaoblená samostmievacia kazeta poskytujúca široké zorné pole s krásnymi rozmermi 76 x 150 mm. Automatické stmievanie ADF (Auto-Darkening Filters) spolu s technológiou reálnych farieb NC (Natural Color Technology) poskytuje vysoko jasný a bezpečný pohľad pred, počas aj po ukončení zváracieho procesu.

ADF je kompozíciou viacerých ochranných vrstiev (UV/IR filter + polarizátory + vrstvy z tekutých kryštálov). UV/IR filter v kazete nepretržite blokuje škodlivé ultrafialové a infračervené žiarenie bez ohľadu na to, či je filter v svetlom alebo tmavom stave alebo či je automatické stmavovanie vôbec aktívne a chráni tak nositeľa kukly v celom rozsahu ochranných stupňov.

Celkovo kazeta pôsobí moderne a prehľadne, výzorom pripomína skôr kvalitnú hernú konzolu :).

zvaracia-kukla-3m-speedglas-G5-02-szaobleny-priezor-na-zvaranie-tig

Citlivosť detekcie zváracieho oblúka vďaka senzorom

Kukla 3M Speedglas G5-02 dostala štyri extra citlivé senzory, ktoré automaticky nastavujú ochranný stupeň podľa detekovaného svetla oblúka. Úroveň spoľahlivosti senzorov je znamenitá pri všetkých metódach zvárania vrátanie zvárania TIG pri nízkych ampéroch.

Kukla má v svetlom stave DIN 2,5, čo poskytuje úžasný pohľad cez kazetu. V tmavom stave má DIN 12, čo môže niekoho sklamať, avšak prechod od DIN 2,5 do DIN 12 je zatiaľ technologické maximum a navyše ide o prilbu na TIG-ové zváranie, kde vo veľkej väčšine tmavosť vyššia než DIN 12 nie je potrebná.

Kukla 3M Speedglas G5-02 a jej prepojenie na smartfón

Rovnako ako je možné v inteligentej dobe ovládať spotrebiče a ich parametre cez telefón, tak aj zvárač môže pomocou aplikácie 3M Connected Equipment (pre iOS a Android) efektívne komunikovať s kuklou a jej funkciami, nastavovať jej parametre, získavať štatistiky alebo potrebnú dokumentáciu. Komunikácia je zabezpečená bezdrôtovo, cez Bluetooth. „Smart“ technológie použité pri G5-01 aj G5-02 pravdepodobne naznačujú, že aj ďalšie G5 kukly (ak budú) pôjdu rovnakým smerom.

Dizajn v znamení jednoduchosti

Zváracej kukle 3M Speedglas G5-02 bol dopriaty jednoduchý, minimalistický a štýlový dizajn, ktorý sa nepotrebuje predvádzať zbytočnými okrasami. Kvalita prevedenia a materiálov sú tu na najvyššej úrovni s cieľom čo najväčšej bezpečnosti, funkčnosti a pohodlia zároveň.

Na čo sa Speedglas G5-02 nehodí?

Zváračská kukla 3M Speedglas G5-02 je vyladená na TIG-ové zváranie. Naopak pre niektoré pracovné metódy nie je vhodná a pri ich použití hrozí zváračovi poškodenie zdravia. Sú to:

  • zváranie alebo rezanie v polohe nad hlavou, kedy hrozí riziko popálenia pri páde roztaveného kovu,
  • brúsenie,
  • zváranie a rezanie laserom.

Zváracie kukly 3M Speedglas akoby neboli schopné sklamať, každý nový model mieri k pointe veci, prináša skvelé technológie a chuť si ich ihneď vyskúšať. Speedglas G5-02 s dôrazom na TIG zváranie sebavedomo dopĺňa novú generáciu zváračských kukiel a zaslúžene púta pozornosť.

 

váš tím Solík

Nová zváracia kukla 3M Speedglas G5-02 na TIG zváranie so zahnutým priezorom


Súvisiace produkty
Zaoblený široký priezor
Novinka
Zváracia kukla 3M Speedglas G5-02 so zaoblenou zváračskou kazetou, 62 11 20
964,25 s DPH 803,54 bez DPH
Na objednávku - ks